| 2022. október. 12. | 1 perc olvasás

Hasít a népszámlálás online kitöltése Harkán és Fertőendréden

Az október 7-i adatok alapján az online kitöltés arányát figyelembe véve, 1. helyen Győrladamér, 2. helyen Harka, 3. helyen Fertőendréd áll. A népszámlálás 11. napján, Harkán az ingatlanok 39 százalékában kitöltötték az online népszámlálást.

Az alábbiakban részletes információt találnak a népszámlálás folyamatával kapcsolatban, illetve az online kitöltéshez szükséges regisztrációs kód igényléséről. 

Online kitöltésre 2022. október 1. napjától 2022. október 16. napjáig van lehetőség. Az online kitöltésre a KSH által megküldött „Hivatalos értesítés” című borítékban található 12 karakterből álló belépési kóddal lehet eleget tenni. Ha nem kapott levelet vagy nem találja az egyedi belépési kódot, akkor a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon tud újat igényelni 2022. október 1-től, ügyfélkapus azonosítást követően.

2022. október 17. napjától 2022. november 20. napjáig igazolvánnyal ellátott számlálóbiztosok fogják Önöket otthonukban felkeresni, ha nem éltek az online kitöltés lehetőségével. A személyes megkeresés során az adatokat tablet segítségével rögzíti a számlálóbiztos.

2022. november 21. napjától 2022. november 28. napjáig van lehetőség a pótösszeírásra. Ezen időszak alatt a Harkai Polgármesteri Hivatalban lesz lehetőség az összeírásra. Ebben az esetben előzetes időpont-egyeztetésre lesz szükség. Tekintettel arra, hogy rövid idő áll rendelkezésre a pótösszeírásra, kérek mindenkit, hogy válasza az online kitöltést vagy várja meg, amíg a kijelölt számlálóbiztos otthonában felkeresi.

A válaszokat 2022. október 1. napján fennálló állapot szerint kell megadniuk.

A népszámlálás nem személyhez, hanem épülethez vagy lakáshoz kapcsolódik, és az ott életvitelszerűen élő személyek összeírása történik.

Az összeírás kötelező, igaz, vannak olyan kérdések, amelyek megválaszolása megtagadható. Amennyiben sem online módón, sem a számlálóbiztos megkeresésére, sem a pótösszeírás során a törvényi kötelezettségének nem tesz eleget, a Megyei Kormányhivatal hatósági eljárást indíthat, melynek során 200.000,- Ft-ig terjedő pénzbírság szabható ki.

Legnépszerűbb cikkek