| 2021. október. 1. | 2 perc olvasás

Hasznos adomány a Civil Összefogás Fórumtól

Befőző-automatákat adományozott a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége pénteken soproni és környékbeli civil szervezeteknek, intézményeknek. A jótékonysági programsorozat legfőbb célja: az egészséges táplálkozás népszerűsítése, a helyi termelők támogatása.

Ünnepélyes átadásra gyülekeztek az adományozók és az adományozottak Sopron Fő terén. A Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Alapítvány 2016-ban indította útjára azt a missziót, amelynek legfőbb célja a korszerű gyermekétkeztetés népszerűsítése volt. A programhoz hamarosan csatlakozott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége is. Elsőként egy tartalmas receptgyűjteményt adtak ki, amelyet közétkeztetési intézményekhez, civil szervezetekhez juttattak el. Ennek sikeres fogadtatás után újabb jótékonysági programba kezdtek.

- 2018-tól tovább mentünk és amellett hogy a korszerű gyermekétkeztetés továbbra is a palettánkon volt, olyan befőző-automatákat kezdtünk el kihelyezni civil szervezetekhez, önkormányzati konyhákhoz, helyi kis- és őstermelőkhöz, nagycsaládosoknak, amelyekkel a helyi alapanyagokat fel tudják dolgozni lekvárnak, ivólének, aszalványnak- saját fogyasztásra, értékesítésre, illetve szociális célra - mondta el a pénteki átadás alkalmával Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora.


fotók:Griechisch Tamás

Az ünnepélyes átadáson Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője méltatta a nemes kezdeményezést, majd elsőként a szervezőkkel együtt a Lővéri Nyugdíjas Klub elnökének, dr. Koltai Miklósnénak nyújtotta át a befőzőautomatát, akit az idősek világnapja alkalmából is köszöntött. A Pedagógusok Művelődési Háza adományát Orbán Júlia igazgató vette át, a Kópházáért Za Koljnof Egyesület nevében ifj. Firtl Mátyás mondott köszönetet, a Soproni Szakképzési Centrum ajándékát Králik Tibor kancellár vette át. A Határok Nélkül Alapítvány-Szent Márton Ház befőző-automatáját Kovács-Jantek Viktória elnökhelyettes vette át. 

-A Civil Összefogás Fórum olyan tevékenységet végez Magyarországon a magyarság érdekében, amire mindannyian büszkék lehetünk. Most ennek egy szelete Sopront is elérte, hiszen összesen öt szervezetnek és intézménynek tudtunk átadni befőző-automatákat, amelyekkel a régi hagyományt is ápolhatják és a közösséget is építhetik. Bízom benne, hogy az egyesületek tevékenysége most színesedni és bővülni fog ezáltal - hangsúlyozta Barcza Attila.


fotók:Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek