| 2019. február. 6. | 2 perc olvasás

Hatalmas bravúr Oroszországban!

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket bravúros, 93–83-as győzelmet aratott a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában: a magyar csapat a B-csoportban eddig veretlenül éllovas orosz Dinamo Kurszk otthonában nyert hosszabbítást követően.

Mindkét csapat egy nagy hiányzóval várta a találkozót. A soproni együttessel nem utazott el Fegyverneky Zsófia, míg a kurszki oldalon Sonja Petrovic játékára nem számíthatott a szakvezetés. Álomszerűen indult az összecsapás a mieink számára, nem telt el három perc és 9-4-re vezetett a Sopron. A folytatásban 12-7 után az oroszok egy 10-0-s futással ugyan fordítottak, de az első negyed 17-13-as állása így is több, mint biztató volt. Sikerült ugyanis megkapaszkodni a hazaiak mögött és nyugodtan mondhatjuk, hogy stabil védekezésre építve abba a mederbe terelődött a csata, ami még a csapatkapitány nélkül is esélyt kínált a mieink számára. A második szakaszban ezt a védekezést még tovább fokozta a Sopron. Hét és fél percen át mindössze öt pontot értek el a kurszkiak, miközben a magyar bajnok 30-ig jutott. A félidő utolsó két percébe tehát 30-22-ről fordultak a felek. Ez a rövidke periódus viszont a hazaiaknak sikerült jobban és a nagyszünetig 35-35-nél egyenlítettek.


www.fiba.com

A harmadik negyedet igazságon elosztották a felek. A játékrész első felében 43-41-ig a kurszkiak jártak előrébb, majd innen a vendégek. . A rendes játékidő utolsó három percébe 70-58-ról szurkolhatott a közönség. . A Kurszk ezért (is) foglalkoztat ennyit világsztárt, hogy ilyen helyzetben sem engedjék ki a meccseket a kezükből. Ezúttal sem tették és hat másodperccel a negyed vége előtt 74-74-nél egy triplával egyenlítettek. Jöhetett a ráadás. A Sopron tartását, mentális felkészültségét mindenképpen ki kell emelni. Nem omlott össze a magyar csapat, sőt jobban is bírta minden tekintetben a hajrát. Ismét gyorsan nőtt az előny, az utolsó perchez közelítve 87-80-ra ellépett Roberto Iniguez gárdája és innen már nem engedte ki a kezéből a sikert a Sopron. Nincs már veretlen csapat az Euroligában,  fantasztikus, felfoghatatlan érzés azt leírni, hogy a Sopron vette el a Kurszk makulátlan mérlegét! Candice Dupree 24 ponttal lett a legeredményesebb, míg Yvonne Turner 21 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplát ért el.

Legnépszerűbb cikkek