Hatalmas fákat kellett kivágni a Jereván lakótelepen (videó)

Sopron legnagyobb lakótelepén az Ibolya tó illetve a Szent Imre-templom szomszédságában három darab, közel 30 méter magas nyárfa kivágása vált szükségessé, mivel elhelyezkedésük és elhajlásuk veszélyeztette a közeli négyemeletes lakóház és a plébánia épületét.

Kedden és szerdán délelőtt zajlottak a fakivágási munkálatok, amit a Sopron Holding Zrt. megbízásából a Timber Special Ipari Alpinista Csoport hajtott végre, a legnagyobb körültekintéssel és precíz kivitelezéssel.

A hatalmas fák sajnos már a közeli épületek biztonságát veszélyeztették, ezért kellett kivágni azokat, azonban pótlásuk is folyamatban van. Információink szerint olyan helyet választanak a szakemberek az új fák telepítésére ahol ha azok is elérik majd ezt a magasságot, akkor sem tudnak majd kárt tenni közeli épületekben egy esetleges baleset esetén, így elkerülhető lesz, hogy azok is a kivágás sorsára jussanak. 

A fakivágás előtt a területet lezárták a közlekedők elől, majd a nagyobb ágak levágásával kezdődött a biztonsági előírások szigorú betartása mellett. A levágott nagyobb ágak biztonsági kötéllel is biztosítva voltak, ezáltal irányítható volt a zuhanás helye is. Ezt követően a tereprendezés után, hogy a levágott ágak ne okozzanak meglepetést munka közben, következhetett a fa törzsének a kivágása, amit videón is mutatunk. 

A kivágott fák darabolás után a napokban elszállítására is kerülnek, és a terület ismét szabadon járható lesz a lakosság számára. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Videón mutatjuk, hogy dőlt ki az egyik hatalmas fa: 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek