| 2018. július. 15. | 1 perc olvasás

Hatalmas küzdelemben 5. helyet szerzett Sopronban az U20-as válogatott

A Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság helyosztóján a magyar válogatott 61-58-ra legyőzte Franciaországot. A magyar csapat hatalmasat küzdött, 14 pontos hátrányból állt talpra és ezzel a szép sikerrel megszerezte az 5. helyet a tornán.

Két francia kosárral indult az Európa-bajnokság ötödik helyéért rendezett helyosztó, Kiss Virág szépített másfél perc után. Zónával próbálkoztak a magyarok, de a harmadik és negyedik gall akció is sikeresnek bizonyult. Gereben talált be középtávolról, majd Czukor szerzett szép kosarat egy lefordulást követően. Pouye a második tripláját is bevágta, eredményesen támadták a zónánkat a franciák. Tabdi tett vissza egy támadólepattanót, 14-6-os vendégvezetésnél kikérte első idejét Cziczás László.

 


www.kosarsport.hu

A második negyedben sem változott a játék képe, 6-8 pont között mozgott a differencia. Magabiztosan őrizte előnyét a francia csapat. A magyar lányok mindent megpróbáltak, de alig tudtunk dobóhelyzeteket kialakítani. A félidő hajrájában azonban 35-25 után így is sikerült felzárkózni. A nagyszünetben 38-31 állt az eredményjelzőn. Becsülettel küzdött a magyar válogatott és a harmadik játékrész hajrájában Török Ágnes triplája 51-41-re visszahozta a mieinket. Innen indult a negyedik negyed. Kiss Virág duplája vezette fel ezt a szakaszt, majd Studer Ágnes és Gereben Lívia is 2+1-es helyzetet értékesített, amivel 53-49-re zárkóztunk fel. Eközben a franciák kulcsjátékosát, az irányítójukat Tima Pouye-t le kellett cserélni bokasérülés miatt. Teljesen nyílt lett a mérkőzés, de riválisunk az utolsó három percbe érve még 58-53-ra el tudott szakadni. Innen azonban a magyar csapat akarata érvényesült. Török Ágnes triplát értékesített, majd Kiss Virág egy befutásból lett eredményes. Másfél perccel a vége előtt 58-58-nál egyenlítettünk. A mérkőzésből 43 másodperc volt hátra, amikor Gereben Lívia duplájával 60-58-ra átvettük a vezetést. Az utolsó francia akciónál Naomi Mbandu büntetőket hibázott két másodperccel a vége előtt. A 61-58-as eredményt Kiss Virág büntetője alakította ki.


A magyar válogatott hatalmasat küzdve 61-58-as győzelmet aratott és ezzel megszerezte az 5. helyet. 

Címkék: U20

Legnépszerűbb cikkek