| 2023. február. 20. | 1 perc olvasás

Hatalmas tisztelet övezte a magyar segítőcsapatot Törökországban - mondta Nagy Gábor, a Hunor Mentőcsapat soproni tagja

Már Sopronban, a Rendészeti Integrált Központban részletezte a SopronMédiának a törökországi földrengéssel kapcsolatos élményeit és tapasztalatait Nagy Gábor tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelő, aki a Hunor Mentcsapat 50 fős alakulatában segített a bajbajutottakon.

- Ez mindenkit megérintett, végig elképesztő tapasztalatokat éltünk át – hangsúlyozta a tűzoltó, aki bár a hazatérte után már tudott pihenni, mégis sok minden a mai napig felkavarja a kint átéltekből.
- Először talán szerdán tudtunk aludni valamennyit, az első két nap minden hasonló esetnél nagyon emberpróbáló. Nehéz dolog ez a hivatás, ki kell lépni a komfortzónádból és elviselni, hogy napokig negyven ember van az intim szférádban, nem mindenkinek való ez - részletezte. 
 

Fotó: Griechisch Tamás-Előző hét hétfőn indultunk el a törökországi földrengéshez 44 fős csapattal és 6 fő mentőszolgálatos munkatárssal. Repülővel mentünk, de rögtön nehézséget okozott, hogy a hatay-i reptér kifutópályája eltört, így 200 kilométerrel előbb volt a leszállás. Az adanai repülőtérről három és fél órás utazással sikerült eljutnunk Antakyába, ahol a romkutatást és a mentést végeztük.
 

Legnépszerűbb cikkek