| 2022. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

Hatalmas volt az érdeklődés a DIÓ iránt

Szeptember 21-én, hatalmas érdeklődés mellett, közel 50 fő részvételével rendezték meg a DIÓ - Demencia Információs Órákat Sopronban.

A 12 alkalmas rendezvénysorozat első előadása, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola épületében, a Katolikus Szeretetszolgálat, a soproni önkormányzat és a Soproni Szociális Intézmény együttműködésének eredményeként valósult meg. Az időpontválasztás nem volt véletlen: 1994 óta szeptember 21-én tartják az Alzheimer Világnapot.

“Az első előadás két fő témakört érintett” – mondta el Németh Zoltán, a program soproni vezetője.

A demenciához kapcsolódó alapfogalmak tisztázásával, a figyelmeztető tünetek ismertetésével kezdődött az előadás. Az információs óra második szakasza a demenciával élők közvetlen hozzátartóinak egészségvédelmét, lelki egyensúlyának megőrzését helyezte középpontba.

“Célunk, hogy a 12 alkalom során hasznos és kézzelfogható információkkal segítsük a demenciával élő személyek hozzátartozóit, megkönnyítve ezzel mindennapjaikat. A probléma egyre több embert érint világszerte és hazánkban is, ezt jól mutatta a várakozáson felüli érdeklődés is” – zárta gondolatait Németh Zoltán.

Az előadássorozat következő alkalma október 5-én kerül megrendezésre 17.30-tól a VasVilla M110-es számú előadójában. Témája a családi szerepek változása a demencia kapcsán.

Legnépszerűbb cikkek