| 2021. november. 10. | 1 perc olvasás

Határokon átívelő projekt a Fertő-táj világörökségi helyszínein

Az egyedülálló világörökségi helyszín gondnokságát ellátó partnerek, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Verein Welterbe Neusiedler See a projekt keretében célul tűzték ki a 2003- ban elkészült kezelési terv aktualizálását, a világörökség operatív működését hatékonyabbá tevő közös menedzsmentszervezet létrehozását, valamint a kultúrtáj alakulását monitorozó tájobszervatórium kialakítását.

Az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Fertő-Neusiedler See UNESCO Világörökség az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program támogatásával valósítja meg „A Fertő-Neusiedler See világörökségi terület közös menedzsmentjének kialakítása” című projektet.

"A közös menedzsmentszervezet létrehozása azt a célt szolgálja, hogy a magyar és az osztrák oldalon is intenzívebb legyen az együttműködés. A monitorozó tájobszervatórium a különböző területekről bejövő adatokat összesíti, így a táj változása jobban nyomon követhető lesz a jövőben" – tudtuk meg Ivanics Ferenctől, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnökétől.

Szerdán a projektben megkezdett szakértői egyeztetések folytatására, valamint az eddigi eredmények és a további tevékenységek nagy nyilvánosság számára való bemutatására is sor került. A projektbemutató rendezvényen részt vett Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület titkára és Gerald Hartmann, az ARGE Geopark Karawanken ügyvezetője. 

Legnépszerűbb cikkek