| 2022. március. 3. | 1 perc olvasás

„Hátizsákban az erdő” – pályázati lehetőség pedagógusoknak, iskoláknak

Mi lehetne hasznosabb egy kisgyermek számára, aki jobban meg akarja ismerni az erdők világát, mint egy hátizsák telis-tele hasznos tartalommal és egy felkészült pedagógus? Ehhez nyújt most segítséget az Országos Erdészeti Egyesület, amely egy pályázati kiírással szeretné segíteni a pedagógusokat és az iskolákat.

A „Hátizsákban az erdő” című módszertani gyűjteménnyel szeretne ablakot nyitni a természet csodáira, az élmény útján történő oktatás technikájára az Országos Erdészeti Egyesület. Az a céljuk, hogy a jelen pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével a pedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha esetleg nem áll módjukban ellátogatni egy erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják, és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.

Szabó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztályának vezetője elmondta: „Nagyon régen benne vagyunk az erdő-, múzeum-, zoopedagógiában, hiszen az Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálynak nagyon sok része van. Érkezett egy felkérés az Agrárminisztérium részéről arra vonatkozóan, hogy az erdő ismeretét népszerűsítsük. Egy szakmai csapattal az az ötletünk támadt, hogy a leginkább azzal tudjuk növelni a pedagógiai oktatás hatékonyságát, ha egy olyan tudásanyagot juttatunk el a pedagógusokhoz, amelynek segítségével ők helyben is tudnak tartani egy mikro erdőpedagógiai foglalkozást. Akkor állítottuk össze ezt a hátizsákot és neveztük el a projektet Hátizsákban az erdőnek. Nyílt pályázatot hirdetünk a pedagógusok számára, hogy elnyerve ezt a táskát erdei iskolai foglalkozást tarthassanak a saját környezetükben.”

 

A hátizsák tartalma:

Tartalmi elemek:

1. Logózott hátizsák 1 db

2. Logózott fa mappa A/5 méretben, kidolgozott foglalkozástervekkel: 1 db

3. Esőkabát 1 db

4. Elemlámpa 1 db

5. Kulacs 1 db

6. Egészségügyi csomag 1 db

7. Makrolencse, okos telefonra szerelhető 6 db

8. Rovar kukucska 8 db

9. Nagyító 8 db

10. Előzd meg az erdőtüzet! kiadvány 8 db

11. Iránytű 8 db

12. Terepi határozók (nyom, ürülék, fa és cserje, termés) fajtánkként 1 db

13. Terepi madárhatározó 1 db

Pályázni kitöltött pályázati űrlappal 2022. március 18-ig lehet.

Részletes információk itt olvashatóak.

Legnépszerűbb cikkek