| 2023. június. 6. | 1 perc olvasás

Hatos Kitti nyerte a Magyarország Szépe felkészítő táborának "MISS CHARITY" alversenyét

A Magyarország Szépe a Miss World világverseny magyar fordulója, amelynek mottója: Beauty with purpose, azaz Szépség, céllal. A résztvevők számára fontos, hogy példát mutassanak a társadalmi felelősségvállalásban és olyan akciókat szervezzenek, amelynek keretein belül segítséget tudnak nyújtani másoknak.

A Magyarország Szépe fertőrákosi szereplője Sopronban, a Családok Átmeneti Otthonának lakóit támogatta, számukra szervezett egy jótékonysági akciót még azelőtt, hogy a táborba beköltözött volna. Kitti ajándékokat vitt a bent lakó gyerekeknek, közös játékokat szervezett, és saját közösségi felületein is felhívta követői figyelmét az intézmény támogatásának fontosságára.

Kitti ezzel a projekttel nyerte meg a Miss Charity alversenyt, ami azért is különleges, mert ebben az esetben nem a zsűritagok döntöttek, hanem a döntős lányok egymás közül választották meg a szerintük legjobban sikerült projektet.

A Miss Charity alverseny mellett más jószolgálati feladatuk is volt a felkészítő tábor lakóinak. A hétvégén Szentendrére látogattak, ahol megismerhették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársait és kiképzett mentőkutyáit. Róluk legutóbb a törökországi földrengések utáni mentési feladatok kapcsán hallhattunk az országos és nemzetközi médiában is. A versenyző lányok megtekinthették a kiképző központot, beszámolót hallgattak meg a törökországi mentés folyamatáról és megismerkedhettek azokkal a mentőkutyákkal is, akik számos túlélőt találtak már több katasztrófa helyszínén a romok között. Ezeken túl egy mentési gyakorlaton is részt vehettek a bázison.

A Magyarország Szépe győztesének egyik kiemelt feladata lesz, hogy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkáját segítse egy évig mint a szervezet társadalmi nagykövete. Emellett minden döntős lány kiáll egy olyan ügy mellett, ami számukra fontos.

Hogy mik ezek az ügyek, és hogy ki nyeri végül a koronát, az kiderül a hétvégén. A Duna Televízióban szombaton este lesz látható a felkészülést bemutató műsor A királynők útja címmel, majd vasárnap, június 11-én este élőben választják meg az idei Magyarország Szépét.

A műsor alatt szavazni is lehet a közönségdíjasra, így támogathatják a nézők a Fertőrákoson élő Hatos Kittit, aki nem csak szűkebb környezetünket, hanem az egész megyénket képviseli az idei döntőben.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek