Hazai győzelem a ZTE ellen

A Sopron Basket diadalmaskodott a női kosárlabda élvonal 18. fordulójában. Gáspár Dávid együttesének szerdán a ZTE volt az ellenfele, akiket magabiztosan 76-62 arányban győztek le.

Az első negyed rögtön egy pontváltással kezdődött. Szépen lassan kezdte átvenni az irányítást a hazai együttes, Határ 2+1-es akciója után Fegyverneky is feliratkozott a pontszerzők közé. A 6. perc elejére már 10-3-ra vezetett a Sopron. Az 5. minutumban egy remek támadás végén Határ szerzett kosarat. A házigazdák a gyűrű közelében nem találkoztak nagy ellenállással, pontjaik nagy részét innen szerezték. Brooksék szépen járatták a labdát az első etapban, 21-17-re végződött a negyed. 

A folytatásban is inkább a Sopron Basket akarata érvényesült, ugyanakkor a zalaiak sem hagyták magukat, pár pontos fór volt a csapatok között. A második negyedben is Határ volt, aki vitte a prímet a hazaiak közül, elzárás-leválások után nagy százalékban szerzett kosarat a center. A magasember mellett January és Brooks jeleskedett még a támadóoldalon, számos tiszta lehetőség adódott a légiósoknak. A vendégeknél Hayes bizonyult tarthatatlannak, 14 ponttal terhelte a hazai gyűrűt. Nyolc pontos hazai előnnyel, 40-32-es állással vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A nagyszünet után kissé zavartan jöttek ki a csapatok, sok hibát hozott az első pár perc. Delic nyitotta a harmadik negyedet, amire Dupree válaszolt. A szakasz közepén egy gyors akció után Fegyverneky passzolt Januaryhoz, aki egy külső dobással növelte pontjai számát, vendég időkérés következett, és a differencia is átlépte a tízet. A zalaiaktól az első játékrészben kiemelkedő Hayes, a harmadik negyedben komoly őrzést kapott Dupree és Jovanovic személyében, így már nem mozgott olyan otthonosan a gyűrű közelében. 57-43-al zárult a harmadik szakasz.

A záró etapban már csak a különbség volt a kérdéses a két csapat között. A Sopron Basket erőfölénye szépen lassan kijött a mérkőzés előrehaladtával. A házigazdák végig stabilan játszottak, míg a ZTE az első két negyed eredményességét nem tudta átmenteni a második játékrészre. A listavezető a rövid szünet után győzelemmel folytatta a bajnokságot. 

Sopron Basket - ZTE 76-62

Legnépszerűbb cikkek