| 2018. június. 26. | 2 perc olvasás

Hazai gyümölcs kerül a „legmagyarabb sörbe”!

Magyar meggy mázsálása is szerepelt az idei Soproni Sörrally feladatai között, amelyek a versenyzők szerint kissé fifikásabbak voltak a tavalyiaknál. A nem mindennapi verseny célja, hogy a Heineken Hungária Zrt. rendhagyó, szórakoztató módon felhívja a figyelmet a magyar alapanyagok fontosságára – erre a gyártó különösen nagy hangsúlyt fektet, ugyanis idén tavasztól a meggy-citrom, illetve bodza-citrom ízű Soproni Radler sörökbe kizárólag Magyarországon termett meggy és bodzavirág kerül!

- A Heineken Hungária Zrt. ez elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy a magyar termékeket minél jobban bevonja a gyártásba – mondta köszöntőjében Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, majd hozzáfűzte: ez a dicséretes dolog a magyar emberek eredményességét is mutatja. – Nemrégiben láthattuk az üzem új technológiáját, és örömmel tölt el, hogy Sopron ezen a területen is tud fejlődni. Így büszkén elmondhatjuk magunkról, hogy ez a sokoldalú településen nem csak a bornak, de a sörnek is komoly kultúrája van – osztotta meg gondolatait a polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

- A Soproni Sörrallyval a helyi sör eredményességét ünnepeljük – mondta beszédében José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója. – Ezt ékesen reprezentálja, hogy a Soproni egy zászlóshajója márkánknak, Magyarország legnépszerűbb söre, és a legmagyarabb magyar sör – fűzte hozzá. A vezérigazgató kiemelte: a különleges versenyben 2016-os elstartolásakor a magyar víz felhasználásának fontosságáról szólt a rendezvény, míg 2017-ben az került a középpontba, hogy a gyártó kizárólag hazai árpát használ fel üzemében. A 2018-as év slágerei pedig a magyar gyümölcsök lettek: idén tavasztól a meggy-citrom, illetve a bodza-citrom ízű Soproni Radler sörökbe kizárólag Magyarországon termett meggy és bodzavirág kerül. – Nagyon büszkék vagyunk arra a gyümölcsöző kapcsolatra, amelyet a magyar beszállítókkal, és Sopron városával ápolunk – hangsúlyozta a vezérigazgató, aki hozzáfűzte: egy ilyen nívós, ekkora hagyományokkal rendelkező üzem csak kiváló kapcsolatok ápolásával tud eredményesen működni, ezért mindent megtesznek a jövőben azért, hogy még szorosabbra fűzzék  ezeket a mélyen megbecsült szövetségeket.


fotó: Griechisch Tamás

- Óriási dolog a magyar termelők számára, hogy ezen az együttműködésen keresztül értékesíteni tudják kiváló minőségű terményeiket – mondta Dr. Nagy István, az Agrárminisztérium minisztere. Nagy szükség van az ilyen termékeny együttműködésekre, így a magyar gazdák is mindent megtesznek azért, hogy rendületlenül példátlan minőségű terményeket állítsanak elő, és azokat minél kiválóbb kapcsolatok megteremtésével, mindegyik fél számára ideális módon tudják értékesíteni. – Nem utolsó sorban pedig egy ilyen együttműködés kiváló marketinglehetőség is a hazai termelők terményeinek is – emelte ki a miniszter.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Sörrally eredménye mindenkit meglepett, ugyanis címvédés történt – idén is a Világgazdaság csapat emelhette büszkén a magasba a kupát. – Bár idén a feladatok kissé trükkösebbek voltak, így például akadt köztük meggy mázsálás is, de nem adtuk fel, kreatívan álltunk a kihívásokhoz, és mindent megpróbáltunk, ami célravezetőnek tűnt – mondta Nagy László Nándor, a csapat tagja. – Így például hoztunk magunkkal egy sopronit is, az egyik csapattag személyeben – fűzte hozzá derűsen a büszke versenyző.

Az eredményhirdetésen részt vett a város részéről Dr. Simon István alpolgármester is, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek