| 2022. december. 4. | 1 perc olvasás

Hazai pályán győzött a Sopron KC

A találkozó előtt a 8. helyen álló Sopron KC fogadta az utolsó előtti Budapest Honvéd SE-t. A két csapat között csupán két győzelem volt a hazaiak javára, de a mérkőzés egyértelmű esélyesének ettől függetlenül a hazaiak tűntek.

Durham büntetője jelentette a meccs első kosarát, amire Peringer válaszolt az ellentámadásból. 1-2 után Barnett köszönt be távolról, így már 4-2-re a hazaiak vezettek. Mijovics, majd Simon válaszolt a vendégek részéről, így újfent a vendégeknél volt az előny. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott meglépni a másiktól. A negyed utolsó két perce azonban a soproniaknak jött össze jobban. Supola hárompontos akciójával, majd Shine triplájával a hazaiak megléptek. Mijovics még válaszolt, de az utolsó kosár Barnett nevéhez fűződött (21-16).

Nem hozott kosáresőt a második negyedben sem, azonban a hazaiak kapták el jobban a fonalat. Sitku hárompontosát követően már 27-16-ra vezetett a Sopron. Több támadást is elhibáztak a csapatok mindkét oldalon, a kosárcsendet Peringer duplája törte meg. Tíz pont körül állandósult a soproniak előnye, azonban a félidő végére a Honvéd némileg magához tért. Hiába jött vissza Demeter kosarával 33-26-ra a fővárosi együttes, Barnett triplája jelentett a félidő utolsó kosarát (36-26).

Peringer közelijére Jones válaszolt, majd Simon dobott triplát a második félidő első két percében. Ezt követően a hazaiaknak ment jobban, a Honvéd több támadást is elrontott, miközben Shine és Barnett egy-egy hármasát követően már 48-31 volt az állás. A felek között állandósult a tisztes távolság, sőt Shine pontjainak köszönhetően már hússzal is mentek a soproniak. A negyedet végül Demeter közelije zárta (55-37).

A záró játékrész első perceiben a Sopron bebiztosította a győzelmét, visszaverte a vendégek próbálkozásait. A Honvéd nem tudott már erőre kapni. Durham talált be ezekben a percekben párszor, majd amikor a fővárosiak újra húsz ponton belül voltak, Takács Norbert kétszer is távolról talált be. A Honvéd oldaláról Takács Dániel válaszolt többször is ebben a szakaszban. A végén csak a különbség maradt kérdéses, 19 ponttal hozták a hazaiak a kötelezőt (80-61).

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek