| 2020. november. 1. | 1 perc olvasás

Hazai pályán kapott ki az SKC

A kulcsjátékosait nélkülöző Paks látogatott az elmúlt két és fél hétben kényszerpihenőt töltő Sopron csapatához. A hazaiaknál bemutatkozhatott a gárda új irányítója, Antino Jackson. A házigazdákon azonban érződött a kihagyás, így a Paks diadalmaskodott 76-82-re.

A mérkőzés Supola triplájával kezdődött, majd a csapatok a negyed közepéig
fej-fej mellett haladtak. (10-9)
Az első tíz perc vége felé a hazaiaktól Borisov dobott egy hármast, amivel öt lett közte pont de Jackson közelije és büntetője után visszazárkózott kettőre a vendégcsapat. 21-19

A második negyedet jobban kezdte a Paks, amely egy 5-0-ás futásnak köszönhetően átvette a vezetést. A játékrész közepére feljöttek a hazaiak, kiélezett csata folyt a pályán. A nagyszünetig már nem tudtak újítani a csapatok, egypontos vendég előnnyel vonultak félidőre. 39-40.

A fordulás után Jogéla kosarával a hazaiak átvették a vezetést, sőt, a negyed közepére hatpontos hazai előny kovácsolódott (52-46). Nem rogyott össze viszont az ASE, Jackson és Capers kosaraival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. 58-60

Az utolsó etapban Wideman kosarával folytatódott a mérkőzés. A negyed elején 4 ponttal ellépett a hazai csapat, de a vendégeknek erre is volt válaszuk. Három perccel a vége előtt eggyel ment a Sopron, de ritmust váltott a Paks és végül nagyot hajrázva húzta be a mérkőzést. 76-82.

Kosztasz Flevarakisz - vezetőedző - Sopron KC:
„A játékosaink 40-50 százalékos formában vannak, így pedig az átlagos teljesítményünket sem tudjuk hozni. Ez annak köszönhető, hogy szinte egyáltalán nem tudunk teljes kerettel készülni. Most egy új játékost is be kell építenünk Antino Jackson személyében. Amint rendelkezésünkre áll minden játékos, el fogunk indulni felfelé. Köszönöm a szurkolóknak az egész mérkőzésen át tartó biztatást!”

 

 

 

boritókép: Wölfinger Béla

Legnépszerűbb cikkek