| 2021. január. 20. | 1 perc olvasás

Hazai vereség az Alba ellen

Négy ponttal nyert az Alba Fehérvár csapata a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szerdai játéknapján a hazai pályán játszó Soproni Kosárlabda Club ellen. Az eredmény: 83-87 (23-24, 19-19, 19-26, 22-18).

Az SKC honlapjának összefoglalója szerint a mérkőzés nagy részében az Alba és az eredmény után futott a nagyot harcoló, de nem igazán jól játszó soproni csapat. A hajrában egy remek 10 - 0-val felcsillant a győzelem megszerzésének a reménye, de a végjátékban a vendégek voltak pontosabbak. Az Alba sikerében jelentős szerepe volt annak, hogy amíg az SKC 10 büntetőt is kihagyott, ők csupán hármat.


fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

Kostas Flevarakis, az SKC vezetőedzője szerint „mindkét csapat számára jó mérkőzés volt ez, de talán még jobb a szurkolóknak, akik otthonról nézték. A statisztikára pillantva látszik, hogy több gólpasszunk, kevesebb eladott labdánk volt, sőt, több lepattanót is szedtünk, annak ellenére, hogy több nagyon fontos labdát nem mi tudtunk megkaparintani, azonban a büntetőszázalékunk nagyon rossz volt, és ez egy ilyen egylabdás mérkőzésen sokat számít. Lehet arról beszélni, hogy három pontos különbségnél Takácsnak és Boriszovnak is lett volna esélye döntetlenre menteni, arról, hogy az új játékosunk elrontott egy figurát, vagy a játékvezetők szerepéről, de ez mind a játék része. Egy ilyen mérkőzésen kell egy játékostól egy extra dobás, ami ma nem jött. Gratulálok az Albának, nagyon jó csapatuk van, mi pedig sosem adjuk fel, küzdünk az utolsó pillanatig”.


fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

Legnépszerűbb cikkek