A 148 oldalas, színes fotókkal illusztrált, lendületes kiadványba bekerültek eddig még nem publikált sörös receptek – benne a Kóczán Kézműves Söröké - , olvashatnak az érdeklődők a sör és az emberiség kapcsolatáról, a sör egészségre gyakorolt hatásairól, érinti a gasztronómia területét, valamint sörös úti célokat is ajánl a szerző.
A rádiós műsorvezetőt régi kapcsolat fűzi a sörökhöz: korábban ellátogatott kisebb és nagyobb manufaktúrákba, járt például Dublinban, Amszterdamban, és Koppenhágában, 5 éve pedig kitanulta a sörfőző mesterséget. Azóta folyamatosan próbálgatja a recepteket, és saját söröket is főz.
Kóczán Bálint
A kötet szól azoknak, akik érdeklődnek az otthoni sörkészítés iránt, vagy akár nagyobb főzdében gondolkodnak. Olyan kulisszatitkokra is fény derül a lapokon, amiket eddig talán máshol nem fedtek fel. Könnyed stílusa miatt pedig rendkívül olvasóbarát a kiadvány.
A könyvbemutatót december 12-én, 18 órakor tartják a Liszt Caféban, ahol a szerző mesél frissen megjelent kötetéről, és kulisszatitkokat elárul a sörfőzésről. A kiadvány helyben megvásárolható, de beszerezhető Sopronban a Fekete Cédrus Könyvkereskedésben, a Tourinform soproni irodájában, valamint a Solo étteremben. Emellett online is megrendelhető Kóczán Bálintnál.