Háziorvosi fórumot élesztett újra a Soproni Gyógyközpont

Rendszeres konzultáció-sorozatot kezdeményezett Sopron és térsége háziorvosaival a Soproni Gyógyközpont. A szakmaközi egyeztetések célja, hogy szorosabbá tegye az alapellátási rendszer és a kórház közötti együttműködést, valamint lehetőséget biztosítson az aktuálisan felmerülő szakmai kérdések megvitatására.

A konzultációktól az ellátásszervezés megújítását, a szakrendelések működésének optimalizálását, a betegutak gyorsítását, szorosabb hálózati együttműködést várunk

- foglalta össze a találkozó célját az idei első háziorvosi fórumon dr. Molnár Sándor PhD főigazgató.

A szakmaközi egyeztetésen dr. Fejes Gábor orvosigazgató felvázolta a járóbeteg ellátást érintő aktuális orvosszakmai kérdéseket. Farkas Andrea ápolási igazgató pedig az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni emlékeztető oltásának lehetőségére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Az október 5-i háziorvosi fórum központi témája a neurológiai szakellátás bemutatása volt. Dr. Hajas Árpád, a Neurológia – Stroke osztály osztályvezető főorvosa részletesen ismertette a beutalás, a gyógyszerfelírás és a szakorvosi javaslatkérés rendjét, a kontrollvizsgálatok menetét. A résztvevő helyi és térségi házorvosok hozzászólásaikban előremutató javaslatokat fogalmaztak meg a járóbeteg-ellátás javítására.

A szakmai találkozónak múltja van, melyet a korábbi évek gyakorlata szerint - az aktuális elvárásoknak megfelelően - a jövőben rendszeresen megszerveznek a Soproni Gyógyközpontban. A folyamatos egymás közti kommunikáció és partneri viszony elengedhetetlen a hatékony együttműködés érdekében

– mondta el Rádonyi Zsanett egészségügyi menedzser.

A következő fórum témája a Belgyógyászat-Gasztroenterológiai Osztály és járóbete- ellátás működésének megvitatása lesz.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont 

Legnépszerűbb cikkek