Helyt állt a soproni csapat a IV. Magyar Önkormányzatok Focikupáján

Helyt állt a soproni csapat a IV. Magyar Önkormányzatok Focikupáján

  2018. május 15. - www.sopronmedia.hu

A hétvégén Budapesten rendezték meg a negyedik Magyar Önkormányzatok Focitornáját, ahol Sopron Megyei Jogú Várost alkalmi válogatottunk képviselte és a résztvevő 44 csapatból egészen a legjobb nyolcig jutott.

A Magyar Önkormányzatok Focitornáját a megszokott forgatókönyv szerint idén is az ünnepélyes megnyitó vezette be, ahol előbb Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, majd – Tarlós Istvánt képviselve - dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, végül pedig Kovács Péter, a sportpályának otthont adó XVI. kerület polgármestere köszöntötte és biztatta a résztvevőket. Elismeréssel szóltak a szervezésre vállalkozó PromoSport szakszerű munkájáról, és kívántak sérülésmentes versenynapot a mintegy félezer sportembernek.

Városunk csapata igazán erős csoportba került, hiszen Debrecen, Esztergom és Biatorbágy csapata mellett két budapesti, az erzsébetvárosi és a Hegyvidéki Önkormányzat alakulata is a hatos fogatban volt.

A soproni csapat Dr. Kovács Gábor aljegyző vezetésével - aki egyben a csapatkapitány is volt - szervezetten és fegyelmezetten, helyenként igen parázs mérkőzéseket játszva abszolválta azonban a csoportmérkőzéseket, ahonnan - vereség nélkül -  csoportelsőként jutott az egyeneskieséses szakaszba.

Az utolsó csoportmérkőzés után azonban nem volt idő a pihenésre, hiszen csapatnak a pályán kellett maradnia és azonnal meg kellett küzdenie a legjobb nyolcba kerülésért Monor Város Önkormányzatának legjobbjai ellen. A 2X10 perces nyolcaddöntőben a soproni fiúk mindent elkövettek és a lelkesedésüket siker koronázta, hiszen az egyébként roppant sportszerű mérkőzésen 2-0 arányban sikerült kiharcolniuk a győzelmet. 

A két egymástkövető mérkőzés után nem volt megállás hiszen azonnal jött a negyeddöntő, mégpedig az ellen a veszprémi csapat ellen, akikkel a tavalyi esztendőben is megmérkőztek a soproni fiúk. Bár egy évvel ezelőtt csapatunk búcsúztatta a veszprémieket a tornától, ez idén nem sikerült, és sajnos 2-0-ás vereséggel zárt a soproni csapat.

A tornát az idei évben Dunaújváros Önkormányzatának csapata nyerte a Veszprémi csapattal szemben, míg a harmadik helyen Nyírbátor alakulata zárt. 

A soproni fiúk fegyelmezetten és sportszerűen, a város címeres mezét büszkén viselve vettek részt ezen a remek tornán, ahol bártan mondhatjuk, hogy helyt álltak.

Természetesen a mérkőzések mellett játékosaink számtalan új ismeretséget is kötöttek más városok önkormányzatainak csapataival, amelyek közül több is jelezte, hogy szívesen meghívnák a csapatot  egy-egy barátságos mérkőzésre, hogy ezzel is erősítsék a magyar városok közötti sportkapcsolatokat. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...