| 2021. január. 15. | 1 perc olvasás

Hétfőn kezdődik a januári Euroliga buborék

Nem szabad túlértékelni az idénybeli veretlenséget Gáspár Dávid, a női kosárlabda Euroliga jövő heti, franciaországi buboréktornájára készülő Sopron Basket vezetőedzője szerint.

A kontinentális sorozatban a magyar bajnok négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a D csoportot, míg az NB I-ben mind a 17 mérkőzését megnyerte. A zöld-sárgák szombat reggel utaznak el Bourges-ba, ahol rajtuk kívül a házigazdák, a szintén francia Landes és a török Galatasaray lép pályára hétfőtől vasárnapig.

 "Kemény meccsekre számítok, nagy kihívás elé nézünk" - mondta pénteken Gáspár Dávid. "Az októberi, soproni buborékban már képet tudtunk alkotni ellenfeleinkről, megéreztük a stílusukat, de azóta léptek előre, a Bourges szerződtette a rutinos svéd Elin Eldebrinket, míg a Landes az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szerb Nevena Jovakoviccsal erősített."

A koronavírus-fertőzés szövődményei miatt több hónapot kihagyott Határ Bernadettről a tréner kifejtette, a válogatott centernek még időre van szüksége ahhoz, hogy fizikálisan újra százszázalékos legyen, ezzel együtt pályára fogja küldeni őt Bourges-ban.

Ami a veretlenséget illeti, Gáspár Dávid közölte:

"Nem szabad ezt túlértékelni, tesszük a dolgunkat, veretlenek vagyunk, de nem verhetetlenek. Ősszel kihasználtuk a hazai pálya előnyét, jól játszottunk, ennek négy győzelem lett az eredménye, ami bizakodásra ad okot. A folytatásban még egy nyert mérkőzéssel kijelenthető, hogy csoportelsők lehetünk, két vereséggel viszont a többiektől függhet a továbbjutás. Ezzel együtt nem szeretnénk számolgatni" - utalt arra, hogy a csoportkör végén a kvartettek első két csapata jut majd az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőbe.

Két összecsapásra készülhet januárban a Sopron Basket:

A Sopron Basket a bourges-i Euroliga HUB2 alkalmával január 18-án mérkőzik a házigazda Bourges gárdájával, majd január 22-én a Basket Landes csapatával. Fegyvernekyék jelenleg vezetik csoportjukat, egy újabb győzelemmel bebiztosíthatják az első helyüket.

Borítókép; wbasket.hu 

Legnépszerűbb cikkek