| 2020. március. 13. | 1 perc olvasás

Hétfőtől bezárnak az iskolák, digitális lesz az oktatás

Digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este a kormány közösségi oldalán.

Bejelentette, hogy hétfőtől digitális oktatásra állnak át az iskolák, amely új módszertant igényel majd.

Az oktatási akciócsoport által megfogalmazott javaslatot szombaton, vasárnap kormányrendeletben is olvasni lehet majd.

Security Check Required

null

A tanároknak digitális eszközökkel folytatniuk kell az oktatást. “Jó esélyünk van arra, hogy a szokott rendben meg tudjuk tartani az idei érettségit” –  fogalmazott.

Hozzátette: az iskolák jövő héten megkapják az oktatási államtitkárságtól a digitális oktatáshoz szükséges módszertani ismertetőket.

Azt tanácsolta, hogy a gyerekek megőrzését ne a nagyszülőkre bízzák a szülők, akik a koronavírus veszélyeinek leginkább kitettek.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel.

Több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitásunk van – fogalmazott. A WHO protokoll alapján jelölik ki a vizsgálandó személyek körét.

Kesztyűből 22 millió, maszkból 1,5 millió áll rendelkezésre és érkezik mintegy 1 millió műtéti maszk. Lélegeztetőgépből és altatógépből 2-2 ezer darab van jelenleg az országban, amely több tízezer megbetegedés esetén is elegendő ellátást is nyújt, de újabb gépek beszerzéséről is intézkedett a kormány – sorolta.

Legnépszerűbb cikkek