| 2020. június. 28. | 1 perc olvasás

Hétfőtől edzőtáborozik az U20-as női kosárlabda válogatott

Hétfőtől Székesfehérváron dolgozik 16 fős kerettel az U20-as válogatott. A csapat vezetőedzője az a Gáspár Dávid, aki a Sopron Basket trénere is. A válogatottak már a jövő évi versenyeknél számításba vehető keretekkel állnak edzésbe, így helyet kapott a soproni Varga Sára is. Az U20-as csapat június 29-től 11 napos programot teljesít.

„Nyáron nem lesznek korosztályos kontinenstornák, így a vírushelyzet miatt maximalizálva volt az edzőtábor időtartama és mi abban mozogva egy ilyen hosszúságú ciklust határoztunk meg. Arra fogom felhasználni ezt az időszakot, hogy azokkal a játékosokkal megismerkedjek, akikkel még nem dolgoztam együtt vagy csak a fiatalabb korosztályokban láttam játszani” – mesélt az elkövetkező időszakról Gáspár Dávid.

A keret tagjai március óta nem játszottak tétmérkőzést, de az edzésmunka nem állt le a kluboknál. Erre pedig a válogatottnál is lehet építeni. A tréner úgy folytatta - “A március óta tartó vírushelyzetet szerintem ki lehetett használni arra, hogy a hiányosságokat mind fizikális, mind technikai képzés terén pótolják, fejlesszék a játékosok. Mindenki eldönthette, hogy ezt az időszakot mire használta. Ha valaki ezt hasznosan töltötte, akkor sok hiányosságot pótolhatott, fejleszthette készségeit. Játék tekintetében biztosan van kiesés, mert három hónapja nem vívtak mérkőzéseket.”

Az U20-as keretben egyedüli soproniként Varga Sára kapott helyet, aki a előző szezonban már több ízben is pályára lépett a Sopron Basket felnőtt csapatában Gáspár Dávid irányítása alatt.

Legnépszerűbb cikkek