| 2020. március. 24. | 1 perc olvasás

Hétfőtől indul a Soproni Suli TV

Hétfőn, március 30-án reggel kilenc órakor becsengetnek a Soproni Suli Tv-ben. Minden hétköznap két tanórát követhetnek nyomon az első osztályosok a Sopron Televízió képernyőjén, a sopronmedia.hu oldalon és a Youtube-on. A tantárgyak közül a magyar, a matematika, a környezetismeret és a testnevelés szerepel műsoron, színes összekötő produkciókkal kiegészítve.

A kialakult koronavírus veszélyhelyzetben digitális eszközökön keresztül történik a távoktatás Sopronban is. Hogy minél hatékonyabb legyen ez az oktatási forma, az Önkormányzat kezdeményezésére, a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV  közreműködésével elindul az iskola TV is városunkban. Először az általános iskolák első osztályosai számára gyárt műsort a televízió: a tanórákat a tananyag összeállítója, Mák Tünde, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanítónője tartja, a köztes produkciókat a Soproni Petőfi Színház művészei adják elő.

 

A tanórák hétfőtől minden hétköznap 9 órától a Sopron TV műsorán, illetve a Becsöngettek - Soproni Suli TV Youtube csatornán, valamint a SopronMédia honlap Suli TV menüpontjában lesznek láthatóak.


fotó: Griechisch Tamás

A Suli TV-ről tartott pénteki sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: bíznak abban, hogy ezzel a kezdeményezéssel vissza tudják csempészni azt a rendszerességet a kisiskolások mindennapjaiba, amit az iskola jelentett számukra, hisz ez a megváltozott körülmények között kiemelten fontos. Így szeretnék segíteni a soproni kisgyermekes családokat, először az első osztályosokat. A polgármester kilátásba helyezte azt is, hogy a későbbiekben a nagyobb korosztályt is bevonják majd valamilyen formában a rendszerbe, ha a mostani kezdeményezés sikert arat és lesz rá igény.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek