Hétfőtől ismét hétköznapi menetrend szerint közlekednek a vonatok Sopronból Ausztria felé

Május 11-től a személyvonatok ismét alapmenetrend szerint közlekednek Sopronból Bécs, Bécsújhely és Sopronkeresztúr irányába – olvasható a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. honlapján.

A tájékoztatás szerint így a korábban érvényben lévő hétvégi menetrend helyett a reggeli és a délutáni órákban plusz vonatok közlekednek. 

Normál menetrend szerint szállítják az utasokat Fertőszentmiklós és az országhatár között is, ám a vasúti pálya felújítása miatt ott vonatpótló buszokat helyeznek üzembe. 

Ausztriában május 10-ig a személyszállító vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatok közlekednek.  

A Sopron-Bécs-Pozsony (Bratislava Petrzalka) vonalon közlekedő vonatok továbbra is az osztrák-szlovák határállomásig, Kittsee-ig közlekednek és onnan indulnak vissza.

A GYSEV felhívja a figyelmet, hogy az Ausztriába belépő vonatokon egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek. Kötelező a legalább egy méteres fizikai távolság megtartása a nem egy családhoz tartozók között, emellett a szájat és orrot eltakaró maszk, vagy kendő viselése. 

 

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek