| 2021. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Hétfőtől lassítják a forgalmat a 84-es úton a határ felé

Augusztus 23-tól útszűkítés miatt lassulni fog a forgalom a 84-es úton, a magyar-osztrák határhoz vezető szakaszon – tájékoztatta szerkesztőségünket a DS Konzorcium.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85-ös gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője a közleményben azt írja, hogy a Bécsi dombi alagút nyugati portáljának megépítése szükségessé teszi a 84-es út elterelését egy rövid szakaszon.


fotó: DS Konzorcium

Ennek érdekében a konzorcium a főúttal egyenértékű terelőutat épített, amit hozzá kell kötni a főút nyomvonalához. A rákötési munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalom folyamatosan fennmarad, azonban a forgalmi sávok a munkával érintett részen egy méterrel szűkebbek lesznek, ezért ott sebességkorlátozás lesz érvényben.


fotó: DS Konzorcium

A terelőút összekötése a főúttal a Sopron felőli oldalon augusztus 23. és szeptember 5. között történik. A határ felőli oldalon pedig szeptember 6. és 20. között.

Várhatóan szeptember végétől, amint a rákötések készen lesznek, a 84-es út forgalma már az új terelőúton fog haladni az alagút nyugati portálja mellett. A terelőút használata miatt hosszabb menetidővel vagy jelentősebb forgalomlassulással nem kell számolni – közölték.


fotó: DS Konzorcium

A tájékoztatásban felhívják a figyelmet, hogy a biztonságos közlekedés érdekében fokozott figyelemmel vezessenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket, és óvják az úton dolgozókat. A DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a forgalom folyamatos maradjon a 84-es út építéssel érintett szakaszán – fűzték hozzá.

Címkék: fejlesztés

Legnépszerűbb cikkek