| 2020. január. 17. | 3 perc olvasás

Hétpecsétes Sopron Vármegye – izgalmas online vetélkedő

Hétpecsétes Sopron Vármegye címmel hirdetett online műveltségi vetélkedőt a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület és a Soproni Széchenyi István Gimnázium. A 8-12. évfolyamos korosztály számára kiírt versengés célja, hogy a fiatalok megismerjék a történelmi régiót, saját otthonukat.

20 éves múltra tekint vissza a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület kvíz játéka. A szervezők most úgy döntöttek, hogy bevonják a fiatalabb korosztályt is a játékba, egy online felület segítségével.  


Forrás: Soproni Széchenyi István Gimnázium Facebook-oldala

- Azt tapasztaltuk, hogy az ifjúság nem igazán szeret olvasni, hanem a digitális megoldások irányába mozdul el – emelte ki Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület elnöke. - Most adunk nekik egy olyan programot, amely segítségével a számítógép mellett megmérettethetik tudásukat, egyben szórakoztató módon tanulhatnak. Hiszen, ahogy megfogalmaztuk: ahhoz, hogy kötődni tudjunk a szülőföldünkhöz, ismernünk kell azt – fejtette ki az elnök, aki hozzáfűzte: a játék során azért lesz alkalom, amikor el kell mozdulni a számítógéptől, azonban, hogy mikor és hogyan, az csupán a kérdésekből derül ki.

Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület elnöke
Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület elnöke

A hét fordulóból álló, fordulónként hét történelmi, természettudományi, műveltségi kérdést tartalmazó játék nyilvános, bárki kitöltheti korosztálytól függetlenül. - A feladatlap a népszerű internetes kvízjátékok mintájára készült, tehát meg kell jelölni a lehetséges válaszokból a jót. Ha éppen úgy adja a kérdés, akkor a rosszat kiválasztani – tudtuk meg Szentpáli Ágnestől, a Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettesétől. - De találkozhat a kitöltő olyan feladatokkal is, hogy igaz-hamis állítások közül kell dönteni. A tartalom egészen biztosan kiváló szórakoztatást nyújt majd azoknak, akik részt vesznek ebben a játékban – világított rá.

Szentpáli Ágnes, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese
Szentpáli Ágnes, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese

A diákok megszólítása nem egyszerű dolog, ezért szükséges a digitális eszközök bevonása. A játék informatikai hátterét a Széchenyi István Gimnázium biztosította. - A kvízre az interneten keresztül lehet regisztrálni. Az ehhez szükséges link megtalálható iskolánk honlapján, valamint a Perkovátz-Ház és a Soproni Széchenyi Gimnázium Facebook-oldalán is – osztotta meg velünk Egész Tamás, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese. - Nagyon fontos információ, hogy a kvíz kitölthető regisztráció nélkül is, tehát bárki kitöltheti. Csupán annyi a kitétel, hogy a nyereményre kizárólag annak a diáknak lesz lehetősége, aki regisztráció után tölti ki a kvízkérdéseket – hívta fel erre a figyelmet.

Egész Tamás, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese
Egész Tamás, a Soproni Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese

A vetélkedőre regisztrált és a 7 fordulót sikeresen kitöltő csapatok közül a legjobbak egy 1 napos ausztriai vártúrán vehetnek részt. Az első forduló január 27-én kezdődik és február 2-ig tart.

A projekt a Széchenyi 2020 Program támogatásával valósul meg.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek