| 2021. december. 8. | 2 perc olvasás

Hétvégén a vízilabdáé a főszerep a Lőver Uszodában

A centenáriumi emlékév egyik kiemelkedő állomásaként a vízilabda is főszerepet kap: december 10-11-én a BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntőt, december 18-19-én a BENU Női Magyar Kupa négyes döntőt rendezik a városban.

Sajtótájékoztató keretében harangozták be a vízilabda férfi és női Magyar Kupa megmérettetéseit.

Dr. Farkas Ciprián soproni polgármester a városban szerdán megtartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ez a fantasztikus létesítmény a hazai és nemzetközi sportot is szolgálja.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén júniusban átadhattuk a soproni Lővér Uszodát, amely a Modern Városok Program keretében, csaknem tizenöt milliárd forint beruházása keretében valósult meg. Ez a sportkomplexum módot és lehetőség teremt számunkra, hogy felkerüljünk a vizes sportok hazai és talán nemzetközi térképére. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen a héten a férfi, a következő héten pedig a női vízilabdázás krémje nálunk küzd a Magyar Kupa serlegéért"  - tette hozzá a polgármester.


Fotó: Griechisch Tamás

„A magyar vízilabdacsalád történelmi siker után van, hiszen a tokiói olimpián mindkét válogatottja ott álhatott a dobogón. Legjobb játékosaink ezúttal klubjaikban küzdenek a BENU Magyar Kupáért, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő meccseknek nézünk elébe most pénteken és szombaton, illetve a következő hétvégén" - mondta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A vezető úgy folytatta: két négyes döntővel szeretnének tisztelegni a fantasztikus, nemzetközi szintű soproni uszoda előtt, és reméli, hogy hamarosan válogatott mérkőzés is rendezhető. 


Fotó: Griechisch Tamás

 A Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója, a sorozat névadója ezúttal is a BENU Magyarország Zrt, amelynek vezérigazgatója, Zlinszky János elmondta: „Hosszú ideje vagyunk a magyar vízilabda egyik fő támogatója, büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló a szövetséggel a partneri kapcsolat, hogy ezúttal is névadói vagyunk a Magyar Kupának. A csodaszép soproni uszodában nagyszerű mérkőzések következnek, sok sikert kívánok mind a nyolc csapatnak!"A Magyar Kupát 1923-tól rendezik meg, a mostani a 95. kiírás.

Az esemény látogatása védettségi igazolvánnyal lehetséges, melyet a belépésnél szükséges felmutatni érvényes személyi igazolvány kíséretében. Az esemény során a száj és orr eltakarása, maszk használatával, kötelező. Jegyértékesítés: online formában és a Lőver Uszoda jegypénztárában.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek