Hiánypótló alkotás jelent meg Hany Istók legendájáról - VIDEÓ

Hiánypótló alkotás jelent meg Hany Istók legendájáról. A gyermekek zenés videó, valamint könyv és munkafüzet segítségével ismerhetik meg a Hanság legszebb történetét, ami a Győr-Moson-Sopron megyei értéktárnak is része. A rajzokat Molnár Róbert és Molnár Mercédesz készítette, a zenét T. Horváth József szerezte, a mesét pedig Orbán Júlia mondja el.

Több mint kétszáz évvel ezelőtt furcsa emberi lényt fogtak ki a kapuvári halászok a Hanság lidércfényes lápi világából. Félig ember volt, félig hal, testét halpikkelyek borították....Így kezdődik Hany Istók története, melyről videó jelent meg, ami sok nézőt vonz a legnagyobb videómegosztó portálon. A mesélő Orbán Júlia, a zenét T. Horváth József szerezte, és Jacsó Erika fuvolaművész is közreműködött. Könyv, és munkafüzet is készült a legendáról. Hiánypótló alkotások ezek, mert gyermekközeli feldolgozása Hany Istók történetének még nem volt.

A projekt ötletgazdája Varga Endréné kapuvári nyugdíjas pedagógus, az Alapítvány a Kapuvári Óvodáskorú gyermekekért titkára, aki a mese szövegének írója is. Igazi csapatmunka eredménye az alkotás, mint arról a videó leírásában felsorolt közreműködők, támogatók hosszú sora is tanúskodik.

Hany Istók története része a Győr-Moson-Sopron megyei értéktárának, az alkotókat is szülőföld szeretete vezette, s a korokon átívelő üzenete: kapocs a múlt és jelen között, így a gyermekek ismeretterjesztő és az érzelmi nevelésében is nagy szerepet játszhat.

A projektet támogatta többek között Barcza Attila országgyűlési képviselő és a Fertő-Hanság Nemzeti Park valamint a környék polgármesterei. Az alkotók ahogy lesz rá lehetőség, szeretnék a feldolgozott zenés irodalmi anyagot és könyvet a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában bemutatni.

Címkék: Hany Istók

Legnépszerűbb cikkek