Hibátlan alapszakaszt zárt a Sopron Basket

Az alapszakasz utolsó fordulójában a ZTE NKK csapatát látta vendégül a Sopron Basket együttese. A hazai zöld sárgák számára a veretlenség megőrzése volt a tét, míg a ZTE a negyedik helyért harcolt a PEAC-Pécs együttesével. Ezúttal Tina Jovanovic maradt ki a keretből.

Az első percekben felszabadult, könnyed játékot nyújtva szereztek előnyt a hazaiak. A 6. percben Turner triplájával hat ponttal jártak előbbre . A klasszis Maltsi állt élére a vendég csapatnak, melynek eredménye is lett. Előbb az ő triplájával egyenlítettek, majd Parker dupláival a vezetést is magukhoz ragadták. A hazaiak belementek egy dobópárbajba, amely inkább a vendégeknek kedvezett.  Ahogy az várható volt a szünet után már más képet mutatott a soproni védekezés. A harmadik negyed hajrájában már ezzel sem volt gond, így 9 pontos különbséget alakították ki a záró 10 percre. Egy 10-3-as négy perccel növelték tovább az előnyüket a Soproniak, egyre többször hangzott fel vastaps a lelátóról. A 35. percben Turner álomszerű átadását váltotta kosárra Határ, a 20 pontos hátrányba került vendégek pedig időt kértek. A hazaiak lendületbe maradtak és látványos kosarakkal bebiztosították a győzelmet. A 81-54-es siker azt jelentette, hogy veretlenül zárták az alapszakaszt. 

Következhet a bajnoki rájátszás, melyet végig pályaelőnyből játszhatják a Soproniak. A két győzelemig tartó negyeddöntő szerdán 18 órakor veszi kezdetét Sopronban a Cegléd ellen, majd szombaton folytatódik. 

Legnépszerűbb cikkek