| 2023. június. 26. | 2 perc olvasás

Hidvéghi Balázs: veszélyes az európai emberekre a migráció

Kultúránkat, hagyományainkat és életmódunkat fenyegeti a tömeges migráció – mondta el Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő a Sopron Televízió Mozaik című műsorában. A beszélgetésben szó volt továbbá a hazánknak járó uniós forrásokról és az elmúlt hónapok brüsszeli korrupciós ügyeiről.

Több mint 8 éve erőlteti a brüsszeli vezetés a kötelező migránskvótát, amely ellen több európai uniós tagállam, többek között Magyarország is felszólalt. Hazánkban erről eredményes népszavazást is tartottak, valamint egy széleskörű politikai vita is kapcsolódott hozzá, ennek ellenére a bevándorláspárti erők nem adják fel. A legutóbbi brüsszeli felvetés ismételten ezzel állt elő. Gyakorlatilag elmondható, hogy a rendszer azokat a tagállamokat büntetné kifejezetten, melyek a leghatékonyabban védik az uniós határokat, és amelyek - betartva a szabályokat – jelentik is azt, hogy hány illegális határátlépési kísérlet történik.

- Itt egy kvótarendszer rajzolódik ki, egy képlet, ami alapján Magyarországra a közel egyharmada jutna a feldolgozandó uniós kérelmeknek, ami egészen abszurd. A javaslat azt mondja ki, hogy napi 30 ezer kérelem elbírálására kell készen állnia az Európai Uniónak. A javaslat azt is kimondja, hogy ha mi nem akarunk befogadni ide áttelepített migránsokat, akkor fejenként 8 millió forintnak megfelelő összeget fizessünk be ehelyett – részletezte Hidvéghi Balázs.

2015 óta körvonalazódik, hogy Brüsszel – hol nyíltan, hol burkoltan – de támogatja az illegális migrációt. – A mi meggyőződésünk szerint ez veszélyes és káros az európai emberekre nézve, Európára nézve, az európai nemzetállamokra nézve. Fenyegeti a hagyományainkat, életmódunkat, kultúránkat és berendezkedésünket. Nem kell messzire mennünk, hogy láthassuk, hogy európai nagyvárosok miként alakultak át a nagyarányú beköltözések, betelepítések okán. Véleményen szerint arról minden tagállam maga döntsön, hogy szeretné-e átalakítani a saját életmódját, kultúráját. A magyarok ebből nem kérnek – tette hozzá.
 

Fotó: Griechisch Tamás

Az EP-képviselő véleménye szerint egyértelmű az összefüggés a migránskvóta elutasítása és a Magyarországnak járó uniós pénzek befagyasztása között. – Az látható, ha egy tagállam a sarkára mer állni, és nemet mer mondani a legutóbbi brüsszeli ötletekre, akkor azt megtámadják. Elkezdik fenyegetni, később zsarolni. Ez a dolog mára oda jutott, hogy a nekünk jogosan járó uniós forrásokat visszatartják – emelte ki.

Az elmúlt hónapokban a brüsszeli korrupciós botrányoktól volt hangos a média, az európai parlamenti képviselő kitért erre a témára is. – Látszik, hogy az intézmények, mint az Európai Parlament és a Brüsszeli Bizottság, próbálják ezt az egészet elbagatellizálni és úgy beállítani, mintha az Katar vagy Marokkó és néhány megtévedt személy bűnelkövetése lett volna, miközben nem erről van szó. Itt egy intézményes, korrupciós hálózat bontakozik ki, képviselők, volt képviselők, bizottsági vezetők, NGO-ok mind érintettek – részletezte Hidvéghi Balázs.

A politikus a beszélgetés zárásaként hangsúlyozta, hogy a jövő évi európai parlamenti választások egyik tétje lesz az, hogy megtisztítsuk a brüsszeli működést a korrupciós ügyektől.

Legnépszerűbb cikkek