| 2017. október. 9. | 1 perc olvasás

Hippolyt: Vastaps a premieren

Zúgó vastapsot kapott a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjáték stábja a szombat esti premieren a Soproni Petőfi Színházban. A produkciót rögtön a bemutató után meghívták Kaposvárra.

A Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékot Eperjes Károly állította színpadra a soproni teátrumban. A Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban készült előadásban a Kaposvári Egyetem művészeti karának hat negyedéves hallgatója is szerepel. A közönség várakozását jellemezte, hogy telt ház várta a stábot a szombati premieren és nagyon fogynak a jegyek a további előadásokra is. A Reviczky Gábor, Savanyu Gergely és Horváth Zsuzsa főszereplésével bemutatott darab hatalmas sikert aratott, hosszú percekig ünnepelték a nézők a színészcsapatot.

A bemutató után Pataki András, a soproni színház igazgatója köszöntötte a stábot és a vendégeket, kiemelve azt, hogy a zenés évad nyitányaként ilyen jó színvonalú előadással tudtak örömet adni a közönségnek.

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere nagy elismeréssel szólt az előadásról, a színházban eddig végzett színvonalas munkáról, hangsúlyozva azt, Sopron büszke arra is, hogy a jövő színészgenerációnak képviselői itt mutatkozhattak be a nézők előtt.

Eperjes Károly rendező aláhúzta, hogy az országban kevés színház merte volna vállalni, hogy ilyen nagy bizalmat szavaz az egyetemista színészeknek. Ezért külön köszönetet mondott Pataki Andrásnak és a városnak. Emiatt is döntött úgy, hogy az osztályának egy nagy jövő év végi produkcióját, amelyben ő és az elképzelések szerint Reviczky Gábor is szerepel, elhozza Sopronba.

A meglepetések pedig nem értek véget ezzel, a darabot megtekintő Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója bejelentette: az előadást meghívja hozzájuk, hogy az ottani közönség is láthassa ezt a produkciót.HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek