| 2020. november. 7. | 1 perc olvasás

Híres fogyatékkal élő emberekről szól Horváth Ernő Zoltán soproni gyógypedagógus könyve

Szombaton délután mutatták be a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában Horváth Ernő Zoltán soproni gyógypedagógus „Életrevalók” – Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik című könyvét.

Október közepén került ki a nyomdából Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester ajánlásával, a keményfedeles, A/4-es, 344 oldalas könyv, amelyben Mózestől, Őze Lajoson és Frida Kahlo-n át, egészen Ray Charles-ig olvashat az érdeklődő több mint húsz híres, fogyatékkal élő emberről és alkotásaikról. A szerző életműve a kiadvány, amihez Szénási Ferenc/Széna készített illusztrációkat.


fotó: Fodor Regina

A könyv szerzője és alkotótársa jelenlétében tartották meg a könyvbemutatót, ahol Orbán Júlia, a művelődési ház vezetője verset mondott, és Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket.

A városvezető kiemelte, nem hétköznapi emberek, nem hétköznapi életútjairól szól a rendkívül olvasmányos könyv, ami mindenki számára üzenettel bír: amennyiben képesek vagyunk legyőzni saját árnyékunkat, akkor szinte bármit elérhetünk! Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester is.


fotó: Fodor Regina

A szerző hangsúlyozta, nagyon sok tanítványa jelzett vissza, hogy erőt ad neki a kötet, amiben konkrét példákon keresztül láthatják, hogy sajátos nevelési igényűként és tanulási zavarokkal küzdve is lehet nagyszerű eredményeket elérni és világhírűvé válni az életben.

Horváth Ernő Zoltán a Sopron TV Mozaik című műsorában is beszélt a műről:

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek