| 2018. február. 27. | 1 perc olvasás

Hófúvás - teljes útzár a megye több útján

Jelenleg Győr-Moson-Sopron megyében három útszakaszon van érvényben teljes útzár a hófúvás miatt. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy a mai napon lehetőség szerint csak a főúthálózatot használják.

A Magyar Közút a Dunántúlon több száz munkagéppel dolgozik a hófúvások okozta hóakadályok megszüntetésén, ennek ellenére 100-nál is több olyan útszakasz van az érintett megyékben, főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak, főleg nehézgépjárművekkel a beszűkült útkeresztmetszet miatt. Jelenleg Vas megyében 3, Győr-Moson-Sopron megyében szintén 3, míg Zalában 1 szakaszon van érvényben teljes útzár hófúvás miatt, de hogy elkerüljék a további jelentős korlátozásokat és azt, hogy elzárt települések alakuljanak ki, arra kérik a teherautóval, nehézgépjárművel közlekedőket, hogy a balesetek, elakadások elkerülése érdekében Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében, valamint Veszprém megyében a Bakonyban és déli területeken a mai napon lehetőség szerint csak a főúthálózatot használják, ha mindenképpen el kell indulniuk. Friss információkat az aktuális útviszonyokról megyei diszpécserektől kérhetnek a közlekedők. Tolna megyében a 61-es és 65-ös, míg Veszprém megyében a 82-es főúton van érvényben 7,5 tonna feletti járművekre vonatkozó korlátozás.

Győr-Moson-Sopron megyében a 40-70 km/órás széllökések nyomán számos útszakaszon nehezíti hófúvás a közlekedést.

Három alsóbbrendű úton vezettek be teljes pályás korlátozást: a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, valamint Egyházasfalu és Szakony között, a Fertőszentmiklós-Fertőújlak összekötő úton pedig félpályás korlátozás van érvényben.

Sopronmédia

Hófúvás nehezíti a közlekedést. A Vitnyéd-Csapod-Iván útszakaszon is teljes útzár van érvényben!


Hétfő délután Lövő és Röjtökmuzsaj között is gondot okozott a hófúvás

Legnépszerűbb cikkek