| 2019. július. 22. | 2 perc olvasás

Hogy felhőtlen legyen a nyaralás

A legtöbb soproni igénybe veszi az utasbiztosítást az utazási irodák szerint. Ez a szolgáltatás ugyanis nagyon hasznos lehet, ha a nyaralás alatt ér minket baleset. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet: ha már a télen lefoglaljuk a nyaralást, érdemes sztornó biztosítást is kötni, valamint az is fontos, hogy az úgynevezett Európa Kártya nem elegendő a teljes körű biztosításhoz.

Akármennyire közeli országot is választunk, érdemes utasbiztosítást kötni. Ez ugyanis komoly kellemetlenségektől óvhat meg. A legtöbb utazási irodában erre figyelmeztetik is az utasokat.

- Az EU Card az csak sürgősségi ellátásra vonatkozik. Ezen felül, hogy ha bármilyen nagyobb műtétre van szükség, azt bizony már fizetni kell az utasnak, és akár milliós nagyságrendre is rúghat ez az összeg – mondta el Horváth Médea a Travel Sister tulajdonosa, ügyvezetője.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: internet

- Nem szabad spórolni a biztosításon. Nagyon divat most a kanyoning, nagyon divat a hegymászás, és népszerűek az extrém sportok is, ilyen esetben mindenkinek ajánlom, hogy nagyon komolyan vegye az utasbiztosítást – teszi hozzá a szakember.

Az utóbbi években az a tendencia figyelhető meg, hogy a legtöbben már a téli hónapokban foglalják le a nyaralásukat. Ha valaki legalább fél évvel, vagy egy évvel előtte az ő nyári nyaralását, akkor van egy olyan rizikó, hogy fél év múlva akármi történhet. Elveszíti az állását, megbetegszik, balesetet szenved – tehát mindenképpen kell erre egy sztornó, egy útlemondási biztosítást is kötni. Erre már a biztosítók fel vannak készülve, olyan biztosítási csomagokat kalkuláltak ki, amibe ez az előfoglalási, útlemondási biztosítás és a baleset, betegség, poggyász biztosítás benne van. Ez aokkal kedvezőbb, mint hogyha a két terméket külön-külön kötjük meg, és így biztosítva van az utas, hogy bármi történik, akár indulás előtti napon, akkor a biztosító fizeti a teljes részvételi díjat, illetve a teljes kötbért, amit az utasnak kellene kifizetni – emelte ki Horváth Médea.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: internet

Az utasbiztosítás tartalmazhatja a gépjármű és a poggyász biztosítását is. A legtöbb esetben assistance szolgáltatás is kapcsolódik hozzá – ez azt jelenti, hogy a biztosítótársaság ügyfélszolgálatán 0-tól 24 óráig elérhető anyanyelvű tájékoztatás, és ügyintézés. A nyári hónapokban a leggyakrabban Horvátországból, Ausztriából, Szlovéniából, Szlovákiából és Romániából érkeznek segítséget kérő hívások, sérülések, betegségek, illetve közlekedési balesetek esetén. A tengerparton nyaralók gyakran keresik az assistance szolgáltatót sziklák vagy tengeri sünök okozta sérülések miatt, de érkeznek bejelentések búvárbalesetekről is.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek