| 2019. október. 8. | 1 perc olvasás

Hogy könnyebb legyen a gyermeknevelés!

A szülők sokszor nehezen igazodnak ki a gyermekük váratlan érzelmi reakcióin. Sokan szembesülhetnek a mindennapokban például a dac, a hiszti, vagy akár a rendetlenség és önállótlanság problémájával. Ezek a témák kerülnek a középpontba október 11-én, 18-20 óráig a GYIK Rendezvényházban a Stresszmentes-fegyelmezés című ingyenes előadáson.

Az előadáson azokról a demokratikus nevelési módszerekről lesz szó, melyekkel együttműködésre hívhatják a szülők a gyermekeiket, megtartva egészséges személyiségfejlődésüket. Az eseményen megismerhetik a résztvevők a „Stresszmentes-Fegyelmezés” saját fejlesztésű, szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak szóló tréningjét is.

Bővebb információval a [email protected] és a +3620 935 6969 elérhetőségeken szolgálnak a szervezők és ezeken keresztül várják a jelentkezéseket is!


illusztráció

Stresszmentes-Fegyelmezés Szülőtréning:

A tréning során a résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy megismerjék gyermekük helytelen viselkedésének okait és mozgatórugóit, valamint bővíthetik a hatékony nevelés módszereinek tárházát.

A Stresszmentes-Fegyelmezés Szülőtréning a humanisztikus pszichológia alapjaira és a gyermeki agy -és személyiségfejlődés legújabb tudományos eredményeire épülő gyakorlatorientált módszer, amely saját élményű foglalkozásokon keresztül vezet be a szülő gyermek kapcsolatának problémás területeire.


illusztráció

- A tréning hatékonyságát növeli, hogy kiscsoportban, jó hangulatú, empatikus közegben keressük a megoldásokat. Az elméleteket rögtön személyes tapasztalattá alakíthatják a csoportban, hogy aztán működő gyakorlattá váljanak a mindennapokban. Az egyes foglalkozások adott témák köré épülnek melyek attól függetlenül adhatnak nevelési  támpontokat, hogy milyen korú a gyermek. A foglalkozásokat szituációs feladatok, interaktív előadások, csoportos gyakorlatok, szerepjátékok módszereivel tartjuk. Az első foglalkozás nyitott csoportban zajlik, a másodikon pedig már zárt csoportban dolgozunk, ami egyben elköteleződést is jelent a további alkalmakra - tudtuk meg a szervezőktől.

Legnépszerűbb cikkek