| 2019. június. 20. | 1 perc olvasás

Hogyan éltek az őseink? - Tudja meg a kavalkádból!

Hagyományőrző csoportok színes műsorát vonultatják fel 2019. június 22-én és 23-án Ágfalván, Vadon Lovas Clubban. A történelmi kavalkád nevű rendezvény fő célja, hogy általa kicsit közelebbről láthassuk a hagyományok őrzőit, a Sopron környékén lévő örökségekkel, életutakkal, kincsekkel a középpontban.

Németh Péter mintegy 30 éve dolgozik a médiában fotóriporterként. Ezen idő alatt széleskörű kapcsolatrendszert épített ki, szerte a világban – többek között hagyományőrző egyesületekkel, gyűjtőkkel és kisebbségek képviseleteivel is. Egy a közös bennük: mindegyikük hordoz valamilyen értéket, amely érdemes arra, hogy továbbadják, minél szélesebb rétegeknek bemutassák. Ezt a kapcsolati tőkét kihasználva hívja életre Németh Péter a történelmi hagyományőrző kavalkádot.


Forrás: Magyar Királyi Kardforgatók Rendje

A rendezvény célja, hogy kimozdítsa az embereket az elektronikai eszközök világából és a felfedezésre buzdítsa őket – ezért lett a szlogen, hogy "menj el, nézd meg és éld át..." A rengeteg program ugyanis bebizonyítja: a minket körülölelő, valódi világ színes és rengeteg értéket, kalandot rejt magában!

illusztráció
illusztráció
illusztráció
illusztráció

A programok közben a gyerekek, a szülők és nyugdíjasok egyaránt sok hasznos újdonságokat tanulhatnak meg: például, hogyan éltek őseink Sopronban és környékén, megismerhetik, hogy milyen volt az élet a mobiltelefon előtt és a „höveji csipke, katonadal, huszárvágás, Don-kanyar”, mint fogalmak se maradhatnak többé ismeretlenek számukra. Mindez persze csupán apró szelete a kavalkádnak, amelyben nem lesz fő program – színes felhozatalban mindenki megtalálja azt a hagyományteremtő értéket, amely számára kedves. Akadnak köztük olyanok is, amelyek Sopronban nem, vagy csak elvétve voltak terítéken.

illusztráció
illusztráció

Legnépszerűbb cikkek