| 2020. július. 17. | 1 perc olvasás

Hogyan kerülhetjük el, hogy meglopjanak minket?

Nyáron célszerű a járművezetőknek fokozottan figyelni az autóban hagyott értékekre, hiszen a nagy melegben könnyen megtörténhet, hogy lehúzva marad egy ablak. A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében kis figyelemmel sokat tehetnek a kerékpárosok és az autóvezetők is. A bicikliket mindig le kell zárni, az autóban pedig ne hagyjunk látható helyen értéktárgyat-erre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A nyár sok élményt és felhőtlen pillatatot tartogat, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk értékeink védelméről. A gépjármű-tulajdonosok már egy kis körültekintéssel is megelőzhetik azokat a bűncselekményeket, amiket sérelmükre elkövetnek a tolvajok.

- Látható helyen soha ne hagyjunk értéket az autóban, ezzel is sokat tehetnek a gépjárműtulajdonosok a tolvajok ellen. Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, ugyanis elképzelhető, hogy a tolvaj csak a távozást követően veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, azonban a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt okozott - hangsúlyozta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója
Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója

A rendőr őrnagy kiemelte: „A kerékpárosok figyelmét is szeretném felhívni, hogy semmiképp se hagyják lezáratlanul a bicikliket és a kerékpáros táskákban, kosarakban se hagyjanak értéket, hiszen sokszor alkalom szüli a tolvajt, akár egy-két perc is elegendő, hogy megkárosítsanak minket.”

Illusztráció
Illusztráció

Mint arra Babelláné Lukács Katalin felhívta a figyelmet, munkavégzés közben se válhatunk felelőtlenné, futárok, postások is váltak már bűncselekmény áldozatává, csupán azért mert nem jártak el körültekintően: nyitva hagyták az autót és a csomagtereket.

Sajnos, a tapasztalatok szerint, a járművezetők sokszor figyelmetlenek az autóban hagyott értékeikkel kapcsolatosan. Holott a kocsiban maradt pénztárca, laptop, táska, nagyértékű műszaki cikk mind-mind hívogató a bűnelkövetők számára.

Borítókép: Illusztráció

Legnépszerűbb cikkek