| 2020. július. 31. | 1 perc olvasás

Hogyan kerülhetjük el, hogy meglopjanak minket a strandon?

A rendőrség prevenciós szakemberei a nyári időszakban a Lővér Uszoda és Strand területén szólították meg a lakosokat.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2020. július 30-án a délutáni órákban a soproni Lővér Uszoda és Strand területén szervezték meg a Házhoz megyünk vagyonvédelmi programot. A lakossággal történő találkozások célja, hogy a rendőrség segítse az embereket a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. Tekintettel a helyszínre elsősorban a biztonságos strandolásról esett szó. A hasznos vagyonvédelmi tanácsokon túl az érdeklődő felnőttek és gyerekek azt is megtudhatták, hogyan fürdőzhetnek biztonságosan.

A bűnmegelőzési szakemberek – többek között – az alábbi tanácsokat adták a programon megjelenteknek:
- Értéktárgyai közül csak  a feltétlenül szükségeseket vigyék magukkal a strandra.
- Mindig vegyék igénybe az értékmegőrzőt, amennyiben nincs kérjenek meg valakit, hogy ameddig a vízben tartózkodnak, vigyázzon értékeikre.
- Kisebb gyerekeket a vízparton se hagyjanak soha felügyelet nélkül!
- Mindig vegyék figyelembe saját, illetve gyermekük vízbiztonságát, úszás-tudását! Gondoskodjanak a megfelelő védőfelszerelésről!
- Felhevült testtel vízbe ugrani, szeszes italtól befolyásolt, vagy bódult állapotban fürdőzni életveszélyes.  
- Csak az engedélyezett és kijelölt fürdőhelyeken fürödjenek!
- Nyílt vizeknél figyeljék a viharjelző szolgálat jelzéseit, másodfokú jelzés esetén a lehető legrövidebb idő alatt jöjjenek ki a vízből!
- Ismeretlen helyen vízbe ugrani nagyon veszélyes, mert nem tudhatjuk, hogy mi található a vízfelszín alatt, így akár maradandó sérülést is szenvedhetünk.

Felvételek forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek