| 2017. december. 12. | 1 perc olvasás

Hogyan segíti a Kormány a nyugdíjasokat? - Firtl Mátyás interpellációja

A FIDESZ-KDNP kormányzat teljesítette azon ígéretét, hogy – a gazdasági válság közepette is – megőrzi a nyugdíjak értékét - mondta Firtl Mátyás abban a mai interpellációjában, amelyet Rétvári Bence államtitkárhoz intézett a Parlamentben.

„Hogyan segíti a Kormány a nyugdíjasokat?” címmel intézett Firtl Mátyás interpellációt az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárához.

Tisztelt Államtitkár Úr!

A FIDESZ-KDNP kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy minden társadalmi csoport helyzete jelentősen javuljon 2010-hez képest. A kormányzat nem felelőtlenül osztogat, hanem az ország gazdasági eredményeihez képest segíti ezeket a társadalmi rétegeket. Így van ez a nyugdíjasok esetében is.

Örülünk, hogy 2016-ban a nyugdíjasok egyszeri tízezer forintos nyugdíj kiegészítést kaphattak Erzsébet utalvány formájában. Ezzel a gesztussal a FIDESZ-KDNP kormány tiszteletét, megbecsülését szerette volna kifejezni az idős, nyugdíjas emberek iránt, ekként hozzájárulva az ünnepi készülődéshez.

2017-ben a magyar gazdaság teljesítőképessége ismét lehetővé teszi a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők támogatását. Mindez abból a szándékból fakad, hogy a gazdasági eredményekből a munkavállalók mellett a nyugdíjasok vagy nyugdíjszerű ellátottak is részesüljenek.

 Tisztelt Államtitkár Úr!

A FIDESZ-KDNP kormányzat teljesítette azon ígéretét, hogy – a gazdasági válság közepette is – megőrzi a nyugdíjak értékét. Amint említettem a tavalyi évben első alkalommal került sor Erzsébet-utalványok kifizetésére, amelyet a stabil pénzügyi helyzet tett lehetővé. 2017-ben a bruttó hazai termék (azaz a GDP) növekedése meghaladja a 3,5%-ot (várhatóan 4,1% lesz), így a lehetőség nyílik – mindezidáig először – nyugdíjprémium kifizetésére is.

Miniszter úr bejelentése alapján az utalványokat – reméljük – minden érintett meg fogja kapni a karácsonyi készülődés időszakában, elősegítve ezáltal a karácsonyi készülődést.

A fentiek alapján kérdezem tisztelt Államtitkár Urat:

-          Hogyan kapják meg a nyugdíjasok idén az Erzsébet-utalványokat?

-          Milyen egyéb módon segíti a kormány a nyugdíjasokat?

Várom Államtitkár Úr megtisztelő válaszát!

 Firtl Mátyás interpelláció, Rétvári Bence válasz ( videó): 

"Hogyan segíti a Kormány a nyugdíjasokat?"

Firtl Mátyás interpellációja és Rétvári Bence válasza (2017 12 11)

Legnépszerűbb cikkek