Hőkamerás rendszerrel mérik a testhőt két soproni szakképző iskolában is

  2020. október 6. - www.sopronmedia.hu

Az oktatási intézményekbe való könnyebb bejutás érdekében a Soproni Szakképzési Centrum két soproni középiskolájában is egy intelligens hőkamerás rendszerrel mérik a belépők testhőjét.

A rendszer előnye, hogy az intézményekbe való bejutás jelentősen gyorsabb, hiszen nem kell minden belépő diáknak és tanárnak egyesével, kézi módszerrel megmérni a testhőjét, így nem kell várakozni sem. A kamerás rendszer egyszerre akár hat belépőnek is meg tudja mérni a hőmérsékletét és hanggal jelzi, ha valakinek magasabb. Ekkor egyénileg még egyszer megmérik a testhőt, ellenőrizve a rendszer által küldött adatot – mondta Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.

Hozzátette, hogy az intelligens rendszer arcról dolgozik, így ha például valaki a belépésnél egy bögre forró kávét tart a kezében, nem veszi figyelembe, ahogy azt sem, ha maszkot, vagy bukósisakot visel a belépő.

Ilyen hőkamerás rendszert a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Technikumban, valamint a Vas- és Villamosipari Technikumban telepítettek.

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 16-án jelentette be, hogy október 1-től testhőmérsékletmérés után lehet csak belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, másnak nem.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...