| 2021. október. 16. | 2 perc olvasás

Hollik István: a jó kormányzati politika teremtette meg a nyugdíjasok támogatását

A gazdasági növekedésnek köszönhetően tudjuk támogatni a nyugdíjasokat és a családokat, valamint biztosítjuk az alacsony energiaárakat - mondta el soproni fórumát követően Hollik István országgyűlési képviselő.

A sikeres gazdasági növekedésnek is betudható az, hogy a nyugdíjasok novemberben rekord prémiumot kapnak, illetve visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj is.

- Ehhez kell a gazdasági teljesítmény, ami nem magától jött össze, meg kellett érte küzdeni. Magyarországon volt egy nagyon határozott gazdaságpolitika a koronavírus járvány okozta gazdasági válság közepette. Ez kimondta, hogy nem pusztán az a célunk, hogy megőrizzük a munkahelyeket, hanem mivel a magyar állam jól gazdálkodott a korábbi években, volt forrás arra, hogy ebben a nehéz időszakban arra is koncentráljunk, hogy beruházásokat hívjunk Magyarországra. Ezekért a beruházásokért békeidőben óriási verseny zajlik a térség országai között, illetve az egész Európai Unióban. Most ez a verseny megszűnt, hiszen mindenki csak a munkahelyek megtartására fókuszált, kivéve Magyarországot. Nekünk volt erőnk és forrásunk ahhoz, hogy ebben a nehéz időben újabb beruházásokat tudjunk ide csábítani és ezzel a magyar gazdaságot – amint az élet újraindult és a gazdaság is újra tudott indulni – fölpörgessük, új munkahelyek jöhetnek létre és ennek eredménye az, hogy ma Magyarországon ilyen magas gazdasági növekedés van. Most már az Európai Bizottság előrejelzése szerint is a növekedés a harmadik legmagasabb lesz az egész Európai Unióban - emelte ki a képviselő.

- A jó kormányzati politika teremti meg a gazdasági növekedés feltételeit, ennek köszönhetően a nyugdíjasok visszakaphatják a 13. havi nyugdíjat és a családok is támogatásban részesülhetnek. Azt tegyük hozzá, hogy egész Európa most a magas energiaártól szenved, ennek ellenére Magyarországon a rezsicsökkentés továbbra is hatékony. Míg a rezsicsökkentés előtt a legmagasabb rezsit fizették a magyar emberek, addig annak bevezetése óta most már Magyarországon a legalacsonyabbak a rezsiköltségek - hangsúlyozta Hollik István, aki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője meghívására érkezett a városba. - Barcza Attila mindent megtesz azért, hogy Sopron és környéke támogatásokat kapjon, olyan támogatásokat, amik az itt élők életét könnyítik meg – tette hozzá.

Az európai klímapolitika kapcsán Hollik István kitért arra is, hogy a klímacélok fontosak, de ezt nem az emberekkel kell megfizettetni, hanem a nagy szennyező cégekkel, ez a magyar álláspont, amiből nem fognak engedni. A migrációs helyzetre reagálva elmondta: meg kell állítani az illegális bevándorlást, ami Sopron és térsége számára is fontos, hiszen az elmúlt időszakban számos migránst és embercsempészt fogtak el itt a rendőrök.

Legnépszerűbb cikkek