| 2021. március. 30. | 1 perc olvasás

Holnap éjféltől lép hatályba az ingázók gyakoribb tesztkötelezettsége

A határátlépést szabályozó rendelet tegnap bejelentett módosításával Ausztria szigorítja az ingázók vizsgálati kötelezettségeit annak érdekében, hogy nagyobb védelmet teremtsen az új koronavírus-változatok ellen. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a szigorúbb rendelkezések holnap éjfélkor lépnek hatályba.

Az ingázók az EU-n kívüli és EGT-országokból, épp úgy, mint a magas rizikójú országokból: Magyarországról, a Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Franciaországból, Olaszországból, Bulgáriából, Észtországból, Máltáról, Lengyelországból, Svédországból és Ciprusról csak negatív molekuláris biológiai (PCR) ) vagy antigénteszt bemutatásával léphetnek be, amely nem lehet 72 óránál régebbi. Önellenőrzés nem használható.

Azon EU-s és EGT-országokból ingázóknak, amelyek nem tartoznak ebbe a besorolásba, a belépéskor még mindig hét napnál nem régebbi vizsgálati eredményt kell bemutatniuk. Ha a belépéskor ez nincs meg, akkor azt a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 24 órán belül pótolni kell.

A rendszeresen ingázóknak elektronikus úton is regisztrálniuk kell magukat az „Utazás előtti engedély" űrlap segítségével. A regisztráció rendszeres megújítása továbbra is kötelező, csak nem hetente, hanem 28 naponta vagy amikor az adatok változnak. 

 

felhasznált képek forrása: Volksgruppen.orf.at

Legnépszerűbb cikkek