| 2021. április. 1. | 1 perc olvasás

Holnap kékbe borul az ország az autizmussal élők tiszteletére

Pénteken, az autizmus világnapján ismét a spektrumzavarral élők megértésére és elfogadására hívják fel a figyelmet országszerte.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy idén folytatódik a szervezet #éniskékvagyok kezdeményezése, melynek során nemcsak Magyarország ismert épületei borulnak kékbe, az autizmus színébe, hanem számos hazai hírességet is felkérnek valamilyen kék ruhadarab viselésére. Tavaly minden elképzelést felülmúlt a csatlakozók száma és kreativitása.

A felhíváshoz bárki csatlakozhat saját közösségimédia-felületén, már TikTokon is egy kép vagy videó feltöltésével, amelyben megjelenik a kék szín, a poszt leírásában pedig az #éniskékvagyok hashtag.

Hogyan tudsz csatlakozni?

1️. Viselj magadon bármit, ami kék színű,

2️. Írd fel egy lapra, hogy #éniskékvagyok, és rajzolj egy kék szívet,

3️. Készíts egy képet magadról,

4️. Töltsd fel a közösségi média felületeidre #éniskékvagyok hashtaggel!

Amennyiben szeretnéd, írd meg személyes élményedet vagy üzeneted az autisták számára.

Keresd Instagramon és TikTok-on az alapítvány filtereit és giffjeit: „egyuttazautistakert” és „kékszív” néven! 

#éniskékvagyok

#együttazautistákért

#megértenielfogadnisegíteni

 A világnap alkalmából a Facebook-profilképek módosítására is lehetőség van az alapítvány által elkészített keretekkel, hogy ezzel is kifejezzük szolidaritásunkat az autizmusban érintettek iránt - tették hozzá.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben életre hívja az "AUTTALENT 2021 - Együtt a tehetségekért" elnevezésű tehetséggondozó programját is, ahova olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek, fiatalok jelentkezését várják péntektől, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek a zene, a képzőművészet, egyéb művészeti ágak, a sport, a tudomány, a kutatásfejlesztés és innováció vagy a számítástechnika területén.

 A tehetséggondozó program 10 millió forintos tőkealapját főtámogatóként a Mol-csoport biztosítja, ennek növeléséhez járulhat hozzá most mindenki a közös összefogással - írták.

Legnépszerűbb cikkek