| 2021. augusztus. 9. | 2 perc olvasás

Honeybeast-buli a Barlangszínházban

Legyen tánc, töltse meg élet ezt az éjszakát! - Énekelték. Megtöltötte. A Honeybeast zenekar koncertje a fertőrákosi barlangszínházban olyanná vált, akár egy végtelen történet, amely az ámulatba ejtő fénykavalkádon át rólunk szólt. Átszitálta gondolataink. Tarján Zsófia énekesnő energiabombaként, frontemberhez illő hangdetonárként rengette meg a mészkőfalakat, a zenekar hangzásvilága ostromolta a lelkeket. Az együttes számainak szövegei Bencsik-Kovács Zoltán szómágus történeteivel pedig előhívott arcokként jelezték: elmorzsolt pillanat a dal, játék az élettel. Velük utazhattak a nézők egy fergeteges koncerten, felállva ünnepelve a csapatot.

A Honeybeast zenekar betartotta előzetes ígéretét: emlékezetes, fergeteges bulit csapott a fertőrákosi barlangszínházban. Elhozták legutóbbi, EGO című lemezük dalait, játszották régi kedvenc számaikat, sőt, új szerezeményt is bemutattak. A közönség pedig szinte minden számot közösen énekelt az együttessel. A hangtalan napi megfeszülések, a fanyar történetek, melyek olvasatát, tanulságait nyitva hagyták az alkotók, mind repültek a zene, a dalok által. A csapat jellegzetes, egyedi zenei világa természetesen meghatározta az est hangulatát. 


Fotó: Soproni Petőfi Színház

A Honeybeast koncertje a stílusos, dallamos zenéről szól - a hangszerek, a zenészek, a kitalált és megkomponált hangulati témák egy-egy arcát mutatják az igazságnak. Magas színvonalon, szórakoztatóan, ugyanakkor hitelesen.

Tarján Zsófia pedig olyan karizmatikus, egyedülálló személyisége ennek az igazságnak és ennek a világnak, akinek elhihető a dal, a sztori, a fényeken innen és túl. Belső erőből képes hatni hangjával, energiáival, egész lényével. Igazi frontember, aki nem csupán előadja, képviseli, megjeleníti egy zenekar szimbólumrendszerét, üzenetét, valamint reflexióit a világra, hanem eggyé válik azokkal. Ettől pedig minden napirányba tud fordulni velük és a közönséggel. Olyan ő, akár egy nagy indián tőrzsfőnök, aki a tűz körül arról beszél, hogy amit a fényben látsz, arra a sötétben is emlékszel majd.


Fotó: Soproni Petőfi Színház

A Honeybeast titka a gondolat ereje. A remek zene, a tehetségek ajtókat nyitó energiái. A csavargók tízparancsolatában az utolsó előtti így hangzik: "Hagyj jeleket magad után az úton." Ők igazi zenei utazóként minden egyes számukkal jeleket hagynak maguk után. Maradandó, nem olcsó, ócska és kitörölhető ez, hanem a tiszta ösvényük, erős hídjuk a közönséghez. Megjelölt, kiválasztódott, pazar hangulatú, vastapsos koncertet tartottak így Fertőrákoson, ahol még soha nem léptek fel. A legjobb, legemlékezetesebb nyári élményt adva rajongóiknak, a nézőknek, s talán önmaguknak is. Ettől egyediek a történeteik. 


Fotó: Soproni Petőfi Színház

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Borítókép; Soproni Petőfi Színház

Legnépszerűbb cikkek