| 1 perc olvasás

Honvéd Majális Bánfalván

25 éves a Bánfalváért Baráti Kör Egyesülete. Május 11-én, szombaton egy barátságos „kihívás napját” szerveztek a Lippai János Szakképzési Centrumban. Az egész napos program során íjászbemutató, lövészet, huszárfelvonulás és akadályversenyek is várták az érdeklődőket.

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett, elmondta:

A magyar honvédelem napjához közel eső időpontban a magyar honvédség szerepéről és helyzetéről beszélünk. A magyar katonai teljesítmény az elmúlt 1000 évben mindig a helyén volt, a magyar katonák mindig is bátrak voltak.
fotó: Máthé Daniella

Hozzátette: „A mai napon azonban különösen a békéről kell beszélnünk. Pontosan tudjuk, hogy a békére vigyázni kell, a magyar katonáknak pedig a hazájukban kell maradniuk, nem lehet, hogy más csatamezőkön harcoljanak, mivel ott csak halál van és vér. Magyarországon pedig béke és boldogság. A városokat és az országot is csak békében és biztonságban lehet fejleszteni. Ezért a békéért kell ma megküzdenünk.”

Május rengeteg honvédelemmel kapcsolatos ünnepet tartalmaz, többek között a magyar honvédelem napját is ebben a hónapban, május 21-én ünnepeljük.

fotó: Máthé Daniella
Nálunk egy különös kötelék él, ez pedig a Sopronbánfalvi Hősi Temető miatt ránk rótt feladatkör. A mai napon számos hagyományőrző érkezett hozzánk, akik családbarát programmal készültek az érdeklődőknek

– tette hozzá Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek