| 2017. augusztus. 1. | 1 perc olvasás

Hőségriadó! Extrém melegre kell készülni.

Az egész országra hőségriadót rendelt el péntek éjfélig Szentes Tamás országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az időjárási előrejelzés szerint folytatódik a rendkívül meleg, a következő napokban extrém hőség várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról adott tájékoztatást. Sopronban és környékén a napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett alakul, esetleg a 27 fokot is meghaladhatja.

A tartós hőség nemcsak a szív- és a keringési betegségben szenvedőket, hanem az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségi panaszok. A nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, de kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint az alkoholos italok fogyasztását. Fontos, hogy akik a vízparton tartózkodnak, azok a déli órákban kerüljék a napozást, és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci bevásárlást! Lehetőleg éjjel szellőztessenek! Sose hagyjanak, még rövid időre sem gyermekeket, állatokat (például kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban!

Legnépszerűbb cikkek