| 2019. január. 27. | 2 perc olvasás

Hosszabbításban, egy ponttal nyert a Sopron KC a Körmend ellen

Az új légiósával, Londonnal felálló SKC már az első negyedben nagy előnyre tett szert, végül hosszabbításban tudtak nyerni Supoláék.

Warner hármasával kezdődött a meccs, majd Lemar nem sokkal később már 9-3-as vezetést érő triplát jegyezett. Beragadt a rajtnál a Körmend, Dénes is távolról talált a gyűrűbe, amire Ferencz triplával reagált – hat perc elteltével viszont már így is 15 ponttal vezettek a hazaiak. Újabb két pontot tett rá a Sopron, a negyed hajrájába érve a húszért támadott – Csorvási törte meg végül a körmendi kosárcsendet, így 15 pont maradt a csapatok között .
Felpörgött a vasi együttes, 4-0-lal indított, de erre három soproni pont volt a felelet. Megrázta magát a Sopron, és London zsákolása után már ismét a húsz pontos különbség alakult ki.  A negyed második felében visszaesett a csapatok dobóhatékonysága, bő két percig teljes kosárcsendet hozott ez a periódus  a negyedet Price triplája zárta, amivel 39-27-re módosult az állás.

 


Wolfinger Béla/sakc.hu

.Delas találatával hosszú idő után ismét „csak” tíz pont volt a körmendi hátrány, amit a Sopron egy 4-0-s futással duzzasztott vissza. Takács triplájával ismét 15 volt a különbség, Thames távolija csökkentett ezen, majd Hammonds duplája ismét tízre olvasztotta a hazai előnyt. Sőt, nem sokkal később ő hozta tízen belülre a vendégeket.Fokozatosan lépett előre a Körmend, így az utolsó másodpercekben már az volt a kérdés: meglesz-e az ötpontos különbség. Bradford kosarára viszont még érkezett hazai válasz Warner révén, így 56-49-ről indult az utolsó tíz perc. Elrontott dobásokat hozott az első két perc, nem változott az eredmény, Warner büntetői kellettek a góltalanság lezárásához. Hamar eljutott öt faultig a vendég együttes, egy Dénes-büntetővel így tovább nőtt a különbség. Az utolsó etap aztán váratlanul nagy feszültséget hozott a soproniak játékába, összesen kilenc pontot értek el Sabáli Balázs tanítványai, akik Thames triplájával 58-57-nél teljesen elcsendesítették a hazai publikumot. Az utolsó támadás úgy nézett ki, hogy a soproniaké lesz, ám Price labdát lopott és Price a győzelemért dobhatott, ám lejött a labdája, így hosszabbítás következhetett. Az extra periódusra mindkét gárda nagyon koncentráltan futott ki. Igazi adok-kapok alakult ki, a vendégek Thames hármasával 72-74-re még vezetni tudtak, majd Warner 2+1-es akcióval vette vissza az előnyt a hazaiaknak és Price labdaeladása után egy duplával 77-74-re alakította az állást. Thamestől Dénes szerezte meg a labdát a következő akciónál, Lemar pedig büntetőivel el is döntötte ezt az igencsak emlékezetes összecsapást.

Sopron KC - Körmend 80-79

 

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek