| 2018. március. 20. | 1 perc olvasás

Hotelstars - soproni szállodákat is minősítettek!

Három soproni szálloda minősítéséről is döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága. A szervezet legújabb vizsgálata pozitív képet fest le, ugyanis országos szinten nőtt a csillagok használatára jogosult hazai szállodák száma.

Hazánk szállodáinknak 60 %-a büszkélkedhet Hotelstars minősítéssel – ez összesen 398 épületet jelent. Az elmúlt időszakban leginkább a 2 csillagos kategóriában gyarapodott a minősítések száma. A bizottság legújabb listáján három soproni szálloda is szerepel. Ezek közül kettő 3, egy pedig 2 csillagos minősítést kapott.

A listát megnézheti  ITT.

A Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottság alapos, szinte mindenre kiterjedő követelményrendszer alapján hozza meg a döntéseit. Ez a dokumentum azokat a kritériumokat tartalmazza, amelyek alapján a szervezet a szállodákat 1-5 csillagos, illetve 1-5 csillagos superior kategóriában minősíti.


sopronmedia archívum

Az alapvető elvárásaik között szerepel például a tisztaság, az épület karbantartottsága, a parkolási lehetőségek, valamint a személyzet felkészültsége, illetve előremutató módon az akadálymentesítéssel kapcsolatos feltételek is. Emellett kitérnek arra, hogy a szálloda hogyan kezeli a vendégek panaszait és véleményét, milyen gyakorisággal frissítik a weboldalukat, de elemzik a recepció szolgáltatásait, a szobákat, a gasztronómiát, a rendezvényeket, illetve a szabadidős szolgáltatásokat is.

A védjegyet a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság adományozza.

Legnépszerűbb cikkek