| 2019. március. 7. | 1 perc olvasás

Hová dobjam? - A Soproni Egyetem hallgatói segítenek!

"Hová dobjam" címmel hiánypótló kiadvány jelent meg a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Diákok bevonásával megszületett egy olyan nyomtatvány, amely a tudatos szelektálást helyezi előtérbe.

 - A kiadvány két részre bontható – kezdte így a nyomtatvány bemutatását Dr. Koloszár László, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara Üzleti Tudományok Intézetének intézetigazgatója. - Az első rész azt követi nyomon, hogy mi történik a hulladékkal, miután bedobtuk a kukába. Sok a legenda ezzel kapcsolatban. Azt például már sok helyen hallottam, hogy úgyis összeöntik, minek válogassam. A kiadvány részletesen, képekkel alátámasztva mutatja, hogy mi történik a válogatás során, hogyan kezelik a hulladékokat. A nyomtatvány másik része pedig azt mutatja meg az olvasó számára, hogy a különböző anyagokat hova, és milyen módon kell kidobni – fejtette ki.   

A kiadvány segít eldönteni azt, hogy hová kerüljön a hungarocell, mi legyen az alufóliával, a konzervdobozzal, vagy épp hová dobjuk a csokis papír. Az egyetemen szelektív kukák is segítik a diákokat a döntésben.

- Egyre gyakrabban látom, hogy a hallgatók is szólnak egymásnak, hogy melyik hulladékot hová lehet dobni, és hasznos tanácsokkal is ellátják egymást – emelte ki Dancsecs Bálint, a Soproni Egyetem hallgatója. - Annak is örülünk, hogy a kollégiumok után már az egyetemen is megjelentek a szelektív hulladékgyűjtők – mondta.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának honlapján online formában is elérhető a füzet.  

Legnépszerűbb cikkek