| 2023. március. 31. | 1 perc olvasás

Hova tovább?

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara idén is megrendezte pályaválasztási tájékoztató napját. A dunántúli oktatókórházakat bemutató „Hova tovább?” rendezvényen a Soproni Gyógyközpont is képviseltette magát.

A végzős orvostan- és gyógyszerészhallgatók részére szervezett március 29-i eseményen a diákok részletes információkat kaptak a rezidens-, valamint doktori (PhD) képzésekről, majd meghallgathatták az oktatókórházak bemutatkozó előadásait.
A Soproni Gyógyközpont szervezeti felépítését, kórházi struktúráját, oktatási-tudományos tevékenységét, valamint az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztési programjait dr. Fejes Gábor orvosigazgató ismertette. Az előadás során elhangzott: a rezidensek és szakorvosjelöltek képzéséhez a soproni kórház kiváló munkahelyi körülményeket, fejlett orvostechnikai hátteret biztosít. Az újonnan belépett fiatal kollégák oktatását magasan képzett és elhivatott szakembergárda segíti.

2022-ben 14 fő rezidens orvos választotta képzési helyszínéül a soproni intézményt, további 53 fő a szakorvosképzésben, ketten pedig szakgyógyszerészképzésben vettek részt – ismertette a létszámokat az orvosszakmai vezető.

Az oktatókórházak standjainál a végzős hallgatók személyesen is tájékoztatást kaptak a kórházak működéséről.

 

Legnépszerűbb cikkek