Hova tűnt a hulladéksziget a József Attila lakótelepről?

A tarthatatlan állapotok miatt szűnt meg a Jegenye sornál található szelektív hulladékgyűjtő. A szakemberek napi szinten takarították szeméthalmokat a lakótelep szélén álló szigetnél, de ez sem vezetett eredményre, így döntöttek a felszámolás mellett. Jelenleg keresik az optimális megoldást a szelektív hulladékok elhelyezésre.

Egy profin kivitelezett táblát helyeztek ki ismeretlenek a Jegenye sori szelektív gyűjtő helyén. Ebben a megszüntetést kifogásolják, ám egy másik nyomtatott levél a döntés mellett érvel.

- Ez a hulladéksziget jelentős területet látott el, ugyanis nem csak a lakótelepről jöttek ide, hanem a környéken lévő családi házas övezetből is – mondta Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. - Ez a szelektív hulladéklerakóhely korábban közvetlenül a bolt előtt működött, és az a nem kevés ember, akik erre jártak, látták, hogy felháborító mennyiségű olyan lomot hordtak a szigetre, amelyek a kukába valóak – fűzte hozzá.

A hulladékszigetet a szomorú tendencia miatt áttették a helyi óvoda kerítése mellé, és paravánnal vették körül. - Azt tapasztaltuk, hogy csökkent a nem odavaló romok ráhordása – vázolta fel a kezdeti reményeket az elnök.

- Azonban a lakótelepen élők a nyáron elkezdték kifogásolni, hogy sokan éjjel dobták be az üveget a gyűjtőbe, ami nagy csörömpöléssel járt. És sajnos a nem idevaló lomok mennyisége is egyre gyarapodott – emelte ki Mágel Ágost, aki hozzáfűzte: a környéken élők mindezt megelégelték, és kezdeményezték, hogy szüntessék meg a szigetet a velejáró szeméttel együtt.  

- Több hónapja napirenden volt ezt a probléma, amelyet nagyon sokan hangsúlyoztak, ezért nem szívesen, de lépnünk kellett, és megszüntettük a szelektív szigetet – osztotta meg velünk az elnök, majd hozzáfűzte: - Mivel nekünk nagyon fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezért mindenképpen szeretnénk ebben az övezetben egy új szelektív hulladékgyűjtő szigetet létesíteni. Az eddigiekből tanulva olyan helyszínt szeretnénk kijelölni, ami könnyen megközelíthető, de nem zavarja a lakosság mindennapjait – mondta Mágel Ágost, aki kiemelte: ez nem könnyű feladat, ezért az új szigetre kicsit még várni kell.

A sziget helyén most is lehet látni hulladékot – a szemét odahordását érdemes elkerülni, ugyanis ez tilos. Legközelebb az Ibolya úton, és a Frankenburg úton található szelektív hulladékgyűjtő sziget.

Legnépszerűbb cikkek